Op 14 december (15.00 uur) lanceert de gemeente de campagne: “Niets extra’s? Niets om je voor te schamen!” om armoede in de stad te bestrijden en mensen met een minimum inkomen op te sporen. Wethouder Marijn van Ballegooijen van Werk en Inkomen en kinderburgemeester Jara Zurr geven samen het startschot in het Cobra Museum aan het Sandbergplein.

Ook in Amstelveen leven mensen met heel weinig geld, weet de gemeente. Zij wil hen naar eigen zeggen graag helpen, maar zoekt hen soms tevergeefs. “Als gemeente hebben wij verschillende regelingen waarmee wij kunnen helpen. Maar lang niet alle in armoede levende inwoners blijken er gebruik van te maken,” zeggen B&W.

Taboe

De campagne is bedoeld om de bekendheid met de  ‘minima-regelingen’ flink te vergroten. “En tegelijkertijd willen we het aan armoede klevende taboe doorbreken”, zegt de gemeente. Vandaar de campagne. Hoe die er precies uit ziet moet nog geheim blijven tot het startschot. Maar de gemeente wil wel kwijt met haar aanpak van de strijd tegen armoede de eerste gemeente in Nederland te zijn (met Aalsmeer).

 

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.