Dinsdag 11 en woensdag 12 december (20.00 uur) staat de populaire cabaretière Tineke Schouten met haar nieuwe show Highlights in Schouwburg Amstelveen. Op zaterdag 15 december danst Introdans er zijn voorstelling Moderne Meisjes. Foto Boven: Roy Beusker.

Na haar persoonlijke show in het afgelopen seizoen, maakt Tineke Schouten nu in Highlights, begeleid door een 7-koppig live orkest, een reis door haar theatercarrière. Hoogtepunten uit haar schatkist aan hilarische sketches, typetjes en liedjes passeren in ‘een nieuw jasje’ de revue, aangevuld met nieuwe liedjes en sketches.

‘The 3 dancers’
choreografie Didi Veldmam

Zaterdag 15 december (20.00 uur) is in de schouwburg het vervolg op de wereldhit Moderne Meisjes uit 2013 van Introdans te zien. Drie eigenzinnige choreografes komen er weer in samen, deze keer van verschillende generaties.

De Nederlandse Regina van Berkel en Didy Veldman en de Amerikaanse grootheid Lucinda Childs staan alle drie garant voor een aansprekende stijl en benadering van het moderne-balletidioom. Veldman liet zich voor haar intieme, persoonlijke creatie The 3 Dancers inspireren door het gelijknamige schilderij van Pablo Picasso.

Van Berkels grootschalige, theatrale choreografie Frozen Echo trekt als een Salvador Dalí-

‘The 3 dancers’
choreografie Didi Veldmam

film voorbij. De inmiddels 77-jarige Lucinda Childs ten slotte zorgt voor de klap op de vuurpijl met Petricor, een wereld-première op nieuwe muziek van de componist van de Franse filmhit Intouchables, Ludovico Einaudi

Theateragenda

Donderdag 6 december is het tijd om te lachen bij Victor Luis van Es met Stille Strijd en bij PURPER’s Passie. Vrijdag 7 december staan zangeres Britta Maria en pianist/zanger Maurits Fondse in de Kleine Zaal. Zowel vrijdag 7 als zaterdag 8 december wordt de psychologische theaterthriller Judas in de Grote Zaal gespeeld. Zaterdag is het ook tijd voor cabaretier Jeroen van Merwijk. Zondag 9 december is het bekende verhaal Rupsje Nooitgenoeg (2+) te zien voor de allerkleinsten. Stefano Keizers staat dinsdag 11 december met zijn cabaretshow Erg Heel in de Kleine Zaal. Woensdag 12 december is het toneelstuk Laatste paar dagen met o.a. Kees Hulst te bewonderen.

Voor meer informatie en het bestellen van entreebewijzen: www.schouwburgamstelveen.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.