De gemeente draagt aan de ‘kerstparade’ van SBS, die op zaterdag 22 december direct wordt uitgezonden, vijf mille bij. Afgezien overigens van indirecte kosten door werk van ambtenaren. Volgens burgemeester Bas Eenhoorn is het maar een fractie van de kosten, die het spektakel werkelijk kost en daar krijgt Amstelveen een schat aan stadspromotie voor terug. En de ambtenaren die worden ingezet, zitten er toch, viel uit zijn woorden op te maken.

Esther Veenboer

Hij antwoordde op vragen die fractievoorzitter Esther Veenboer van de PvdA in de raadscommissie Algemeen Bestuur en Middelen (ABM) stelde. Zij had gehoord dat er, wegens allerlei verkeersmaatregelen en dergelijke drie ton mee was gemoeid. Onjuist, reageerde Eenhoorn. Het gaat om € 157.000, inclusief verkeerscontrole, verkeersregelaars, hekken enzovoort. Dat geld wordt opgehoest door de winkeliersvereniging in het Stadshart en eigenaar Unibail-Rodamco van het winkelcentrum.

Parkeren

Het wordt een honderden meters lange optocht, die met voer kilometer per uur voorbij trekt. Om parkeerproblemen op te lossen, wordt de parkeergarage van het voormalige KPMG-gebouw aan de Burgemeester Rijnderslaan open gesteld.

De afslag van de A9 wordt afgesloten. De gemeente verleent vergunning voor de optocht, die jaarlijks in steeds een andere plaats wordt gehouden. Behalve de directe uitzending, komen er herhalingen en trailers. In de optocht wordt het thema ‘zó viert Nederland kerst’ gepresenteerd. Er worden ook uitzendingen via Sky Radio en 100 procent NL aan gewijd.

Het is de negende keer dat de kerstparade wordt uitgezonden.

6 REACTIES

  1. Buitengewoon goed initiatief van de winkeliersvereniging in het Stadshart alsmede eigenaar Unibail-Rodamco van het winkelcentrum om dit samen met SBS in Amstelveen te organiseren.
    Ik heb deze parade jaren geleden in Eindhoven bezocht en het was zeer de moeite waard.

    Wel jammer dat de gemeente Amstelveen deze “schat aan stadspromotie” af doet met een fooi van slechts € 5.000,–

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.