In de kleine zaak van Schouwburg Amstelveen geeft Joost Spijkers woensdag (28 november) het theatrale concert Spijkers II. Hij is één van de Ashton Brothers en doet een tweede stap in zijn zoektocht als zanger. Foto boven van Jaap Reedijk: Jaap Spijkers.

Poelifinario
Joost Spijkers heeft met Spijkers II de Poelifinario in de categorie kleinkunst gewonnen. Dit jaar is de Poelifinario, de prijs voor het meest indrukwekkende cabaretprogramma, voor het eerst opgesplitst in drie categorieën. De jury vond Spijkers II dermate sterk dat hij als enige genomineerde in zijn categorie naar voren werd geschoven en hij wint daarmee automatisch de prijs.

Regie

De jury over Spijkers II: ‘Deze voorstelling raakt recht in het hart. Een combinatie van de

Foto: Jaap Reedijk.

poëtische liedteksten van Peer Wittenbols, vurig temperament en fantastische muziek; een in kleinkunst-land zeldzame mengeling van jazz, balkan, chanson, pop, rock en fado. Met een minimum aan middelen is er een functioneel toneelbeeld gecreëerd, wat alle ruimte laat aan de ongrijpbare, melancholieke energie van Joost. Rauw, puur en vol passie. Prachtig gespeeld, meeslepend ‘verteld’ en mede door de geweldige muzikanten en uitstekende regie tot in de kleinste puntjes verzorgd. Kleinkunst in optima forma. Dit programma stak met kop en schouders boven de andere kleinkunstprogramma’s uit.’

Voor meer informatie en kaarten:
https://schouwburgamstelveen.nl/seizoen-18-19/spijkers/?ypeventid=3600806401-1516189200

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.