Burgemeester Bas Eenhoorn plaatste samen met wijkagent Simone Seegers en WhatsApp buurtpreventiegroep beheerders: Marinda Hall, Roel Faasen, Hugo van der Kooij en Myriam in ’t Veen een bord in de Westwijk. Het was het eerste van in totaal negentien stuks die de gemeente plaatst in buurten waar WhatsApp preventie bestaat.

Het afgelopen jaar besteedde de gemeente de nodige aandacht aan die vorm van buurtpreventie. Het aantal groepen steeg dit jaar van 80 naar 103.

Heterdaad

WhatsApp buurtpreventie biedt zowel politie als gemeente extra ogen en oren in wijken en buurten. Ook dragen deze groepen, waarvan het aantal nog steeds toeneemt, bij aan de verbinding in de buurt. De politie kan via deze groepen sneller informatie delen met inwoners, die op hun beurt elkaar en de politie sneller kunnen waarschuwen bij een incident of verdachte situatie. De heterdaadkracht wordt vergroot en er kan een preventieve werking vanuit gaan.

Diverse maatregelen

Naast de WhatsApp buurtpreventieborden, bedoeld om criminelen af te schrikken, heeft de gemeente ook een online informatiefolder gemaakt. Voorts houden gemeente en politie informatiebijeenkomsten met inwoners, waarin aan buurtpreventie aandacht wordt besteed. De gemeente hoopt meer inwoners te stimuleren deelnemer te worden van een WhatsApp preventiegroep of er zelf één te starten.

Meer informatie over WhatsApp buurtpreventie is te vinden op www.wabp.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.