In het kader van de door stichting Tpodium georganiseerde  serie Blues in de wijk´ speelt op vrijdag 23 november  van 20.00 en 23.00 uur in Alleman aan  Den Bloeyenden Wijngaerdt 1 het blues-trio Arthur Ebeling.

Hij is beroemd onder collega muzikanten door zijn eigenwijze en toch zeer toegankelijke songs, alsmede zijn bijzondere beheersing van de Gretsch gitaar.

Al jaren is hij een geziene gast op Oerol en Parade en hij toert jaarlijks in Ierland, UK en Spanje. Ook speelde hij op North Sea Jazz en diverse internationale jazz & blues festivals. Verder is hij regelmatig begeleider van Fay Lovski en hij deed voorprogramma’s van Joan Armatrading, Ann Peables, Taj Mahal en vele anderen.

Jazzy

Zijn muziek laat zich het beste omschrijven als Rhythm & Happy-Blues met een jazzy sausje. Ebeling vertolkt een gemengd repertoire van eigen werk en covers. Onlangs kwam zijn nieuwe CD “You Handsome Devil” uit.

Enige tijd geleden was Ebeling in het tv-programma van Hennie Vrienten: Gitaarjongens, over de beste twaalf gitaristen van Nederland. In Alleman speelt en zingt hij met Ronald de Jong (contrabas, zang) en Roy Bakker (drums en zang).

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=pKI-EaE_4Gc

 

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.