In het kader van de Kookboekenweek komt journalist, kookboekenschrijver en receptontwikkelaar Joke Boon zaterdag 17 november (14.00 tot 16.00 uur) naar Libris Venstra aan het Stadsplein.  Haar kookboek ‘Koken met kleur!’  kwam dit voorjaar uit.

Ook in maart kwam zij naar Venstra. Opnieuw gaat ze nu vertellen over haar gerechten en belangstellenden door middel van een proeverij kennis laten maken met de recepten uit dit kookboek.

Over gezond eten zijn tegenwoordig zoveel verschillende theorieën dat niemand door de bomen het bos nog ziet. Dat men door natuurlijk kleurig te eten bijna vanzelf alle voedingstoffen binnenkrijgt, is nauwelijks bekend.

Gezondheid

Joke Boon is al jaren geïnteresseerd in wat kleur met de gezondheid doet. Kleur en lekker eten horen wat haar betreft bij elkaar. Kleur roept niet alleen sterke emoties op, maar houdt ook verband met de voedingstoffen die het bevat. Zo bevatten rood fruit en rode groentesoorten bijvoorbeeld in grote lijnen dezelfde vitaminen en mineralen.

Met de 100 recepten uit ‘Koken met kleur!’ van Joke Boon wordt kleurrijk en gezond eten een waar feest, vindt Venstra.  “Daarnaast sluit het boek perfect aan bij de campagne Ga voor Kleur! van het Nationaal Actieplan Groenten en Fruit.”

Joke Boon maakte onder meer ook het kookboek Bonen!, verkozen tot het meest duurzame kookboek van 2016.

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.