Boekhandel Blankevoort aan de Rembrandtweg zegt een primeur te hebben. Op donderdag 29 november (20.00 uur) vindt daar de presentatie plaats van de facsimile-editie van de schetsboeken van Vincent van Gogh, een project geïnitieerd door Van Gogh Museum Enterprises in samenwerking met Uitgeverij Komma. Coen Sligting, nauw betrokken bij het project, geeft tekst & uitleg over de uitgave, die in een eenmalige oplage van 1000 genummerde exemplaren verschijnt.

De enig overgebleven schetsboeken van Van Gogh, vier in getal, zijn in het bezit van het Van Gogh Museum en zullen vanwege hun kwetsbaarheid niet meer publiekelijk getoond worden. Om die reden heeft het museum besloten van deze vier schetsboeken, die in de periode 1884-1890 gebruikt zijn, drie cahiers, enkele losse schetsen en een brief als facsimile’s in een gelimiteerde oplage uit te laten geven door Uitgeverij Komma.

Ervaring

Die gaf ook onder meer ‘Rijks: Masters of the Golden Age’ uit, het ‘kippenvelboek’ van Marcel Wanders over de Eregalerij van het Rijksmuseum. De uitgeverij heeft derhalve ervaring met het produceren van bijzondere uitgaven. En bijzonder is ook deze uitgave.

Bij het vervaardigen van de facsimile’s zijn gerenommeerde Nederlandse bedrijven en ambachtslieden betrokken om een ultiem resultaat te kunnen behalen. Ze worden geleverd in een kubus van walnotenhout, elk in een aparte met vilt beklede lade, die aan vier zijden tegelijk geopend kan worden. Op de kubus ligt een speciale uitgave over het werk en de periode waarin deze schetsboeken gemaakt zijn. Aan de onderzijde van de kubus zit een wissellijst van eveneens walnotenhout geschoven voor de losse schetsen.

De inloop begint op 29 november om 19:30 uur. Tot 30 november geldt een intekenprijs van € 4.950,00, daarna € 5.750,00.

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via boekhandelblankevoort@planet.nl of telefonisch op 020 6455694. Entree: € 7,50.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.