Hoewel heel veel patiënten er een week eerder al waren geweest voor de griepprik kwamen er dinsdag volgens het Sportbedrijf weer 600 voor in het Medisch Centrum Bankras. En die liepen tegen de door dat bedrijf gestuurde beweegcoaches Mieke Regelink en Saskia van der Meer op. Die noemden zich voor de gelegenheid ‘beweegdokters’.

Bewegen kan namelijk veel gezondheidsproblemen voorkomen, verminderen of zelfs oplossen, vertelden zij de veelal ouderen die voor de injectie kwamen. Samen met fysiotherapiepraktijk Dekker gaven de beweegdoktors informatie over bewegen op recept, een initiatief van de eerstelijns gezondheidszorg en het Sportbedrijf. Medicijnen voorschrijven wordt waar mogelijk vervangen door of aangevuld met een beweegrecept voor de fysiotherapeut of beweegcoach.

Aanbod

Het beste medicijn voor lichaam en geest is ‘beweging’, vinden de coaches. Bij het Medisch Centrum Bankras informeerden zij over het beweegaanbod in de wijk en de mogelijkheid afspraak te maken voor een uitgebreider advies op maat.

Tijdens gesprekken met wijkbewoners, die enthousiast over hun sport of beweeggedrag vertelden, werd duidelijk dat men zich bewust is van de noodzaak tot bewegen, meldt het Sportbedrijf.  Veel mensen zeiden dat zij eigenlijk meer zouden moeten bewegen, maar het er om uiteenlopende redenen niet van komt.

Er zijn 20 vervolgafspraken gemaakt om meer informatie en advies te kunnen geven. De ‘beweegdokters’ willen graag bij een huisartsenpraktijk of organisatie op bezoek komen. Daarvoor kan men contact opnemen met info@sportbedrijfamstelveen.nl

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.