Bij de uitreiking van de cheques van de Clubkascampagne van Rabobank kreeg in deze regio de stichting Vrienden van de Bovenkerkse Urbanus zaterdag (3 november) qua bedrag de grootste. Door de Rabobank Amstel en Vecht kon € 8.607,20 worden vermeld op de cheque.

De regionale Rabobank had in totaal € 100.000 te verdelen onder deelnemende verenigingen en stichtingen. Na de brand die de Urbanus goeddeels verwoeste, schreef Rabobank Amstel en Vecht de vrienden van de kerk onmiddellijk in voor de Clubkascampagne. Leden van de bank konden vervolgens stemmen voor elk van de deelnemende organisaties. De Vrienden van de Urbanus kregen met 1015 de meeste stemmen.

Foto: J. Koudijs

Directeur Ugur Pekdemir van de regionale Rabobank zei dat het de Urbanusmensen van harte is gegund. Het bedrag komt ten goede aan het herstel van de kerk. “Het is erg mooi te zien dat brede maatschappelijke projecten veel sympathie hadden van de leden van de bank’, zei hij. Stichting Landschap Amstelland ontving een cheque van € 4.825,12 en ook het Amstelveens Poppentheater had veel stemmen gekregen. Dat kreeg een cheque van € 4.078,88. Naar Jazz in het Dorp ging ruim 3,6 mille en Stadsdorp / Openluchttheater Elsrijk kreeg 2,2 mille. Bedragen die variëren van ruim 1,5 mille tot € 237 gingen naar Stichting Sportevenementen, Accordeonorkesten De Concertina’s, de hockeyvereniging Myra en HIC, Musicalvereniging OVA, Voetbalvereniging Amstelveen Heemraad, TEDxAmstelveen, MHC Amstelveen, Honk- en softbalvereniging De Vliegende Hollander, Badmintonvereniging Van Zijderveld Amstelveen en Business Club NFC.

Het volledige overzicht van de deelnemende verenigingen en stichtingen met het aantal stemmen en de bijdrage die zij ontvangen is te zien via www.rabobank.nl/amstelenvecht

 

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.