Het aantal woninginbraken mag dan met 34% ten opzichte van vorig jaar zijn gedaald, het is nog altijd teveel. Vergeleken met het landelijke gemiddelde scoort de gemeente op dat gebied behoorlijk hoog en de VVD wil dat B&W investeren in meer blauw op straat en vernieuwde technieken. Daarover heeft raadslid Benjamin Smalhout van die fractie schriftelijke vragen aan het college gesteld.

Benjamin Smalhout

Bij ‘meer blauw op straat’ denkt Smalhout niet meteen aan de politie, waarop de gemeente trouwens formeel geen invloed heeft, maar aan uitbreiding van het aantal buitengewone opsporingsambtenaren (boa’s) bij de gemeente zelf. “Door een boa met een politieagent in koppels te laten lopen, worden de beperkte

middelen die de politie heeft om op straat te surveilleren optimaal benut”, zegt hij.

Onderzoek

Smalhout stelt het ANPR-camera systeem voor, volgens hem een veelbelovende nieuwe techniek.  “Uit onderzoek van het Wetenschappelijk Onderzoek- en Documentatiecentrum blijkt dat de inzet van ANPR-camera’s effectieve ondersteuning kan bieden bij de opsporing van strafbare feiten zoals woninginbraken. Door de ANPR-camera’s mobiel te maken kan dit hulpmiddel rouleren over de verschillende woonwijken in Amstelveen.”

Sensors

De VVD wil ook dat het college uitbreiding van de bestaande subsidieregeling voor  ‘hang en sluitwerk’ onderzoekt.

De handhaving moet in elk geval zichtbaarder worden op straat en de VVD vraagt B&W in welk tempo dat kan. Dat lijkt overigens in lijn met de investeringen die in het college uitvoeringsprogramma staan. Verder wil de VVD weten of B&W bereid zijn ANPR-camera’s te plaatsen bij de invalswegen van woonwijken, Wat de subsidie voor ‘hang en sluitwerk’ betreft, denkt Smalhout aan geluidsensors en wifi-trackers.

 

5 REACTIES

 1. Meer handhaving? Daar ontbreekt het op allerlei gebied al jaren aan sinds Rutte en zijn kornuiten besloot om op alle nuttige en minder nuttige dingen drastisch te bezuinigen. Daarvan zijn wij allen al weer enige jaren de dupe en om die bezuinigingen alsnog terug te draaien zijn scheepsladingen euro’s nodig; veel meer dan dat die bezuinigingen destijds hebben opgeleverd. Pruts maar lekker door, kabinet. De mensen blijven je steunen.

  • Hoeveel agenten zijn er niet jaarlijks nodig om “voetbalfans” in toom te houden , terwijl vele clubs zich vaak te buiten gaan megalomane projecten en idiote salarissen voor topvoetballers? En wat eist zo’n feestje als Prinsjesdag aan inzet van de politie om de populariteit van het koningspaar te promoten. Kan toch ook een flink stuk soberder? En hoeveel menskracht is niet verloren gegaan aan die eindeloze reorganisaties van de politie en dat gaat nog steeds door.
   Dat zou op jaarbasis al aardig wat fte’s kunnen schelen, dunkt me

 2. De VVD en handhaving.. Inbraak is namelijk goed voor de economie en daar moeten alle andere belangen voor wijken.

  Enige tijd geleden werd onze auto in het Stadshart opengebroken. Dat leverde alles bij elkaar weer een forse bijdrage aan de lokale economie op.

   • Wij hebben een 24 jaar oude Nissan Micra. De inbrekers hebben het contactslot en een gedeelte van het dashboard vernield in een vergeefse poging om de motor te starten, hetgeen door de startonderbreker werd verhinderd. Bij het wegduwen van onze auto naar de bergingswagen scheurde mijn achilleshiel, zodat ik met een ambulance werd afgevoerd.

    De politie toonde geen belangstelling. Zij kwamen niet kijken en zouden geen onderzoek doen nav de aangifte. Deze ervaring heeft mijn vertrouwen in de VVD en handhaving niet versterkt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.