Anne-Mieke van der Vet

Natuurlijk is het in de achterkamer allang met de partijgenoot in het college, de wethouder van onderwijs Frank Berkhout, besproken nu D66 de huisvesting van het Keizer Karel College (KKC) wil verbeteren. En omdat de zaak daar is beklonken, komt D66-raadslid Anne-Mieke van der Vet ermee naar buiten. Zal wel op een motie tijdens de raadsvergadering over de begroting, volgende week, uitdraaien. En die  wordt dan door de andere coalitiepartijen – en waarschijnlijk ook door de complete oppositie – gesteund.

De middelbare school zelf heeft al gemeld dat het bestaande gebouw aan Elegast goeddeels is gedateerd en met de gemeente wil onderzoeken wat de mogelijkheden zijn van verbouw of nieuwbouw zijn. En wat zegt D66 nu, na uiteraard raadpleging van haar eigen wethouder van onderwijs? Dat B&W er ‘snel werk’ van moeten maken.

Onderzoek

Eerder dachten B&W discussie over nieuwbouw te kunnen wachten tot de totale

Frank Berkhout

huisvestingsbehoefte van scholen in de regio is onderzocht. Maar D66 – en dus haar wethouder – vindt dat voor dat het KKC daarop niet kan wachten, omdat daar de huisvesting slechter is dan die van de andere middelbare scholen. Berkhout en heel de rest van B&W denken er natuurlijk net zo over.

Duurzaam

“Qua verwarming en verouderde lokaalindeling wordt het steeds urgenter naar kwaliteitsverbeteringen van de school te kijken”, vindt Anne-Mieke van der Vet. Volgens haar past andere huisvesting goed bij de toekomstplannen van de school. Die bouw van het KKC wijkt trouwens niet af van het B&W-programma wat onderwijs en (vooral) duurzaamheid betreft.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.