Met het aansteken van lichtjes (foto) opende wethouder Floor Gordon zaterdag het Diwali Festival op het Stadsplein, het zogenoemde lichtjesfeest van en voor de Indiase gemeenschap, met 5000 inwoners de grootste buitenlandse in Amstelveen. Daarvan is KPMG de hoofdsponsor, maar ook de gemeente werkt er aan mee.

Gordon wees, zoals elk jaar bestuurders doen, weer op het internationale karakter van de stad, met 134 nationaliteit en veel buitenlandse bedrijven. “We hoeven geen vliegtuig te nemen naar India om met de bevolking uit dat land in contact te komen”, zei de wethouder van Economische Zaken (D66). Twintig procent van de inwoners heeft een niet-Nederlands paspoort

Optredens

Bij de opening waren relatief weinig bezoekers, maar daarna kwamen er velen. Op het podium waren talloze Indiase optredens te zien en later op de middag kwamen burgemeester Bas Eenhoorn en de ambassadeur van India langs in de tent op het Stadsplein.

 

 

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.