De Japanse pianiste Eriko Ishikawa geeft een koffieconcert in Paaskerk aan het Augustinuspark 1 op zondag 11 november om 12.00 uur. Het programma bestaat uit stukken van Bach, Mozart en Debussie.

Het concert begint met een dans om na een stuk vol verdriet weer te eindigen met veel klank en kleur. Ishikawa studeerde aan de Universiteit van Tokyo en het Marcel Dupré concervatorium in Meudon, Frankrijk. Zij begeleidt diverse koren en klassiek ballet en was deelnemer aan de Internationale Muziekontmoetingen van Edingen in België.  De toegang is gratis, vrijwillige bijdrage is welkom. Kijk voor meer informatie op www.paaskerk-amstelveen.nl.

Het programma begint met Partita no. 2 BWV 826 van Johann Sebastiaan Bach, uit 1731, dans met openingsdeel. Vervolgens speelt Ishikawa de Klaviersonate KV 310 (300d) Wolfgang Amadeus Mozart. Die schreef in 1778 8st piano sonata, na de dood van zijn moeder die een behoorlijke invloed met angst en verdriet op hem had. Deze sonate is de eerste van slechts twee sonates in mineur.

Uit Prelude boek II van Claude Debussie speelt Ishikawa tot slot Feuilles mortes (dode bladeren), Bruyères (heidestruiken) en La terrace des audiences du clair de lune (terras met toehoorders in het maanlicht). Deze laatste stukjes zijn geschreven tussen 1909 en 1912, het zijn impressies. Ze hebben geen structuur, wel kleuren en klanken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.