Een jaar later dan gepland begint de bouw van de nieuwe provinciale brug bij Ouderkerk, tussen Amstelveen en Ouder-Amstel. Die zou al in mei van dit jaar starten, maar het wordt in die maand van 2019.

Bij de uitwerking van de plannen bleek dat het ontwerp niet past binnen de vastgestelde ruimtelijke grenzen van het Provinciaal Inpassingsplan (PIP), zegt de Provincie Noord-Holland. Het werk kan pas beginnen als die ruimtelijke grenzen zijn aangepast. Naar verwachting kan de brug eind 2020 in gebruik worden genomen.

Een aanvullend PIP voor de technische ruimtes is de effectiefste en efficiëntste de beste en snelste procedure om de ruimtelijke grenzen aan te passen. Die procedure duurt ongeveer een half jaar. De vertraging geeft geen extra risico voor constructieve veiligheid van de brug, zegt Noord-Holland.

Samenhang met A9

Door de vertraging zal de uitvoering van het werk aan de brug in 2020 samenvallen met het werk aan de A9 bij Amstelveen. Gelijktijdige uitvoering van deze projecten is mogelijk omdat de doorstroming op de N522 niet verandert, zegt de provincie. ‘Tijdens het werk aan de brug Ouderkerk zijn er op alle momenten twee rijstroken beschikbaar. Dit is gelijk aan de huidige situatie.’

Voorbereiding

De provincie bekijkt samen met de aannemer welke werkzaamheden ondertussen wel door kunnen gaan, zoals het aanbrengen van ophoogzand en het uitvoeren van boringen voor het verleggen van kabels en leidingen. De provincie meldt ernaar te streven de overlast door het werk zoveel mogelijk te beperken. De komende weken wordt in beeld gebracht wanneer die werkzaamheden van start kunnen gaan. Zodra deze informatie bekend is communiceert de provincie dat met de omgeving.

 

Meer informatie

Met vragen over de werkzaamheden kunnen weggebruikers en omwonenden contact opnemen met het Servicepunt van de provincie via 0800 – 0200 600 (gratis) of per mail: servicepunt@noord-holland.nl. De werkzaamheden aan de brug Ouderkerk zijn ook te volgen via www.noord-holland.nl/brugouderkerk.

1 REACTIE

  1. Hopelijk wordt de verbreding en verdieping van de A9 ook uitgesteld en komt misschien van uitstel afstel. Dan kan het gezonde verstand tóch nog zegevieren.

    Denk eens aan dat heerlijke grote, rustige en schone grondgebied dat bovenop de A9-tunnel in het midden van onze stad beschikbaar zal komen. Een historische wond zal dan eindelijk genezen worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.