Zeven maanden lang gaan de leerlingen van Panta Rhei zich dit schooljaar (opnieuw) bezig houden met het project ‘Day for Change’. Ruim 70 derdejaars mavo leerlingen en van de richting Ondernemen & Verkoop gaan, aan de hand van een microkrediet, écht ondernemen. De winst die de leerlingen maken komt ten goede aan een microkrediet aan 15 vrouwen in India, die daarmee hun bedrijfsactiviteiten kunnen vergroten en hun economische positie versterken.

Ondernemers gezocht
Om ervoor te zorgen dat de leerlingen in groepjes leuke, originele en succesvolle mini-ondernemingen kunnen vormen, hebben ze hulp nodig. Vorig schooljaar heeft Panta Rhei gemerkt dat de hulp van échte ondernemers, mensen die dagelijks in de weer zijn voor hun eigen onderneming, de leerlingen veel kan leren en inspireren. Daarom vraagt Panta Rhei ook dit jaar ondernemers die tijdens een gastles op dinsdag 20 november kort over hun bedrijf komen vertellen. Ook wordt daarvoor een inspirerende locatie gezocht voor die gastlessen.

Samen met verscheidene ondernemers wil Panta Rhei de leerlingen  vertellen wat ondernemen  betekent. Hoe kom je tot een idee en hoe zet je dit vervolgens om in een product of dienst waarmee winst gemaakt kan worden? Panta Rhei is op zoek naar voor vmbo-leerlingen aansprekende voorbeelden.

Brainstorm
Op dinsdag 11 december is er een brainstorm, waarvoor ook ondernemers worden gezocht.  Samen met zoveel mogelijk ondernemers probeert Panta Rhei de groepjes te helpen bij hun brainstorm om uiteindelijk tot concrete ideeën voor hun mini-onderneming te komen, waarbij het doel is ze net even een stapje verder te laten denken dan het verkopen van zelfgemaakte cupcakes of het wassen van auto’s in de buurt.

Ook ziekt de school ondernemers voor een jury. Op dinsdag 5 en vrijdag 8 maart gaan de scholieren name,ijk pitchen bij de Rabobank.  De mini-ondernemingen hebben dan hun ondernemingsplan klaar en gaan, in het kantoor van de Rabobank Amstel en Vecht, hun plan pitchen voor een jury van experts. De jury geeft de leerlingen nog de laatste tips mee en bepaalt hoeveel microkrediet de leerlingen ter beschikking krijgen.

Eindpresentatie

Op woensdag 5 juni is de eindpresentatie en ook daarvoor zoekt de school een jury van ondernemers. De leerlingen presenteren hun bedrijfje en hun bereikte resultaten in de vorm van een informatiemarkt. Een jury bepaalt aan de hand van verschillende thema’s welke groepjes de winnaars zijn van dit schooljaar. Ook wordt het totaal bij elkaar gebrachte bedrag bekend gemaakt.

Overige ondersteuning in de vorm van hulp bij lessen, mogelijkheid voor bedrijfsbezoeken, sponsoring in de vorm van prijzen voor de winnende groepjes leerlingen, etcetera zijn natuurlijk van harte welkom, meldt de school. Meer informatie bij Jochem Peppelenbos (jpeppelenbos@sgpantarhei.nl).

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.