Een familievoorstelling en een popconcert in één adem zijn zondagmiddag 11 november te beleven in Schouwburg Amstelveen. Liesbeth Coltof, de Grande Dame van het jeugdtheater, neemt met de voorstelling voor iedereen van tien jaar en ouder ‘De Krijtkring’ afscheid van haar gezelschap De Toneelmakerij. Naar voordat zij vertrekt zet zij de zaal op zijn kop met knallend muziektheater. Bertolt Brechts ‘De Kaukasische Krijtkring’ wordt omgetoverd tot een familievoorstelling met de adem van een popconcert. Foto: Sanne Peper.

Krijtkring. Foto Sanne Peper

Spanning, humor en ontroering wisselen elkaar in razend tempo af in ‘De Krijtkring. Frédérique Spigt schreef speciaal voor deze voorstelling 15 nieuwe nummers. Zij heeft in het stuk de rol van zanger en verteller en loodst het publiek door een spannend verhaal waarin een oorlog ervoor zorgt dat een keukenmeid zich ontfermt over het kind van de gouverneur.

Meer voor jeugd

Ook op 11 november is Rimpelsteeltje  (6+) te zien, een fantasierijk sprookje waarin veel vergeten wordt. Een oude mevrouw verliest langzaam haar grip op de realiteit. Ze verdwijnt in een zelfverzonnen wereld en neemt haar omgeving daarin mee. Dat kan onhandig en soms zelfs lastig zijn. Toch maakt ze er een mooi verhaal van.

Theateragenda

Woensdag 7 en donderdag 8 november is de musical Evita te zien in de Grote Zaal. Donderdag 8 november staat Timon Krause met zijn show MINDGAMES in de Kleine Zaal. Het weekend wordt vrijdag 9 november ingeluid door cabaretier Ton Kas met KAKMAKER in de Grote Zaal en zanger Marcel de Groot met DOOR in de Kleine Zaal. Zaterdag 10 november is het tijd voor Paul de Munnik met zijn muzikaal cabaret Goed Jaar en Wim Daniëls met het theatercollege De wondere wereld van de taal. Dinsdag 13 november is het tijd om te swingen bij Favourites in Concert van René Froger. Johan Derksen Keeps The Blues Alive staat woensdag 14 november in de Grote Zaal en Ma (Hugo Borst) wordt in de Kleine Zaal gespeeld. Voor meer informatie en het bestellen van entreebewijzen gaat u naar www.schouwburgamstelveen.nl.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.