Welzijnsorganisatie Participe Amstelland vormt een zogenoemde ‘Rouwgroep Verlies en verdriet’, die op tien woensdagen van 09.30 tot 11.00 uur gratis bij elkaar komt. De motivatie daarachter is dat het ook langere tijd na het verlies van een partner nog moeilijk kan zijn om dit verlies te aanvaarden en het leven weer op te pakken.

“Het uitwisselen van ervaringen met mensen vanuit vergelijkbare situaties, geeft veel herkenning en steun”, zegt Participe. De rouwgroep is bestemd voor mannen en vrouwen uit Aalsmeer, Amstelveen en Uithoorn die hun partner onlangs, maar minimaal zes maanden geleden, hebben verloren. “De groep biedt de mogelijkheid om samen met anderen verlieservaringen te delen en te kijken hoe men opnieuw zin en invulling aan het leven kan geven”, meldt Participe.

Intake

Onderwerpen die aan bod komen zijn o.a. het overlijden, emoties rondom het verlies, omgang met de omgeving, veranderingen in het dagelijks leven, opnieuw betekenis geven aan uw leven, herinneringen aan de overleden partner en rituelen. De bijeenkomsten worden begeleid door een maatschappelijk werker en een ouderenadviseur. Voorafgaand aan de start van de rouwgroep zal er een intakegesprek plaatsvinden.

Voor meer informatie of direct aanmelden bellen met 0297-326670 en vragen naar Rijtje Langendijk of Elly Weijers, Men kan ook een email sturen naar teamaalsmeer@participe.nu. Aanmelden uiterlijk 14 november.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.