Tal van lokale muzikanten treden op tijdens het door de Stichting Vrienden van de Bovenkerkse Urbanus georganiseerde benefietconcert op zaterdag 24 november (20.00 uue) in Schouwburg Amstelveen aan het Stadsplein. De opbrengst is bestemd voor herstel van de goeddeels door brand verwoeste kerk in Bovenkerk.

In het concert zijn te oren: Harmonie Orkest Amstelveen, Noord Hollands Byzantijns Mannenkoor met Ronald Willemsen (solist), Etsuko Minowa en Tina Varkevisser (leerlingen van pianiste R. Tanaka), Trio Domenica, Musical Vereniging OVA, Concertina’s met Ad Hoc koor, Amstelveens Symfonie Orkest, Alexander de Bie (piano) en Andrea Wittchen (sopraan) en het Amstel Gospel Choir.

De entreeprijs bedraagt € 25,00 en alle baten komen ten goede aan het herstel en toekomstbestendig maken van de Sint Urbanus. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.schouwburgamstelveen.nl/urbanus Voor meer informatie: vriendbov.urbanus@gmail.com

Toekomst

Op verschillende plekken worden acties gehouden of voorbereid om geld in te zamelen. Er is veel geld nodig, niet alleen om de kerk te herstellen, maar ook om het gebouw te verduurzamen en  toekomstbestendig te maken.. zegt de stichting. Overigens wordt er op gerekend dat de verzekeraar het grootste deel van de kosten vergoedt.

De Schouwburg en de Stichting Vrienden werken voor het concert belangeloos samen met de gemeente Amstelveen, artiesten en vrijwilligers zodat alle inkomsten uit kaartverkoop in zijn geheel ten goede komen aan de wederopbouw van de Urbanuskerk.

Met verzekeringsgeld alleen is het 140 jaar oude monument nog lang niet klaar voor hergebruik, meldt de organisatie. ‘De inventaris, die speciaal was aangeschaft voor concerten en andere culturele manifestaties zal vervangen moeten worden en de verzekering dekt lang niet alle schade op basis van vervangingswaarde. Ook het aanpassen van het gebouw aan de eisen voor multifunctioneel gebruik, voor nu en in de toekomst, vraagt veel extra investeringen.’

Duurzaam

Eerder is al gebleken dat het in de komende decennia noodzakelijk zou zijn het gebouw toekomstbestendig te maken, o.a. door het omlaag brengen van de onderhouds- en exploitatiekosten, het energiezuinig en klimaatneutraal maken, kortom, verduurzaming. ‘We moeten denken aan een groene toekomst voor de Urbanus’, zegt de stichting. Motto van het concert is dan ook:  ‘Naar een groene toekomst voor de Urbanus’.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.