Een dag nadat wethouder Marijn van Ballegooijen erover gaat praten met organisaties op het gebied van zorg en welzijn daarover, is er een symposium over dementie. Dat wordt gehouden op dinsdag 6 november (15.00 uur) in het Raadhuis van Haarlemmermeer (Raadhuisplein 1 in Hoofddorp) en gaat vooral over jonge mensen met die kwaal in de regio Amstelland en Meerlanden. En over de voorzieningen die er voor die jongeren bestaan of moeten komen.

Het symposium is voor zorgprofessionals, jonge mensen met dementie en mantelzorgers en geïnteresseerden. De toegang is gratis.

Goede zorg

Jonge mensen met dementie hebben andere zorg en voorzieningen nodig dan mensen die op oudere leeftijd te maken krijgen met dementie. Men staat onder meer stil bij de vraag welke aanpassingen er moeten komen. Zoals: dagbestedingen en verzorgingshuizen, om goede zorg te bieden aan de doelgroep. En wat is dan die goede zorg?

Ervaringen

Over hun ervaringen spreken ervaringsdeskundige Sharon Bilars, wier partner jong en dement is; Andrea Witteveen en Job van Amerongen, oprichters van dagbesteding voor jonge mensen met dementie in Amstelveen; Bart Lips, casemanager voor jonge mensen met dementie in Brabant en Alwies Hendriks, psychomotorisch therapeut bij woonzorgcentrum voor jonge mensen met dementie ‘De Waalboog’ in Nijmegen.

Dagvoorzitter is Jos Heeremans. Aanvang van het programma is 15.00 uur, ontvangst vanaf 14.45. Na afloop (rond 16.45) is er een korte borrel met hapjes.
Informatie en aanmelding via de site van Alzheimer Nederland: www.alzheimer-nederland.nl/amstelland/symposium.

Men kan ook voor informatie mailen met dementiejong@gmail.com.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.