Om digitaal te communiceren met de overheid kan van dinsdag 13 november (11.00 uur) af een gratis cursus van de bibliotheek Westwijk aan het  Westwijkplein worden gevolgd. ‘Werken met de e-overheid’ heet die zeer toepasselijk en bestaat uit vier lessen, op dinsdagen dus.

Een cursus die mensen bij brengt hoe men online belastingaangifte doet, toeslagen aanvraagt en een afspraak maakt met de gemeente. Ook leert men informatie over bijvoorbeeld pensioenopbouw te raadplegen. Door in te loggen met je DigiD (de digitale handtekening voor de overheid) kan men alles vinden over uitkeringen en persoonsgebonden budgetten.

Berichtenbox

De Bibliotheek Amstelland biedt samen met Seniorweb cursussen aan waarin mensen leren een DigiD aan te vragen en te gebruiken. Tijdens de cursus komen verschillende overheidswebsites aan de orde, waaronder de site van de SVB, de gemeente en de Belastingdienst. Ook wordt uitgelegd hoe de berichtenbox van Mijn overheid werkt.

De cursus Werken met de e-overheid is bedoeld voor mensen die al redelijk thuis zijn op de computer en op internet.

Aanmelden via Anton Furnée:  a.furnee@debibliotheekamstelland.nl of telefonisch via 020-6414126.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.