Het gebied rondom de aula van begraafplaats Zorgvlied is sinds donderdag (25 oktober) rookvrij. Op locaties waar veel mensen samenkomen, zoals bij de ingang van Zorgvlied en de ontvangstruimten, mag niet meer worden gerookt. Wethouder Marijn van Ballegooijen, die Zorgvlied in zijn portefeuille heeft, onthulde het bord ‘Rookvrije Generatie’.

De gemeente probeert overal het roken te ontmoedigen. Gebieden rond publieke gebouwen en bij (sport)verenigingen zijn tot rookvrije zones verklaard. Door de jeugd zoveel mogelijk rookvrij te laten opgroeien, verkleint dat volgens de gemeente de kans dat die zelf gaat roken.

Bij graf wel roken

Wethouder Van Ballegooijen: “Het blijft mensen vrij staan te roken bij het graf van hun dierbare. Bij een uitvaart en de gevoeligheid van het moment past het beter dat niet te doen op plekken waar nabestaanden samenkomen.”

Aula

Arpad Nesvadba (directeur Zorgvlied): “Vanaf vandaag vragen wij nabestaanden niet meer te roken rond onze gebouwen, zoals de aula en de condoleanceruimte. We bieden bij de condoleanceruimte nog een overdekte rookplek aan. Verder versterken we het groene karakter van Zorgvlied door komend plantseizoen duizenden bodembedekkers te planten. Dit weerspiegelt het belang dat wij hechten aan een groene en gezonde omgeving waar nabestaanden én bezoekers welkom zijn.”

Eerder gingen onder meer zwembad de Meerkamp, het Raadhuisplein en speelboerderij Elsenhove begraafplaats Zorgvlied al voor. Suggesties en vragen over een rookvrije generatie mailen naar rookvrij@amstelveen.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.