FOTO: Roy Beusker

De wereldberoemde musical ‘Evita’ is terug in de Nederlandse theaters en op dinsdag 6, woensdag 7 en donderdag 8 november (20.00 uur) te zien in Schouwburg Amstelveen. Met natuurlijk de hits Don’t Cry for me Argentina en You Must Love me en sterspelers Brigitte Heitzer, René van Kooten en Paul Donkers met begeleiding door een negenkoppig live-orkest. De musical is de opnieuw groots opgezette versie van Tim Rice en Andrew Lloyd Webber.

Het is niet de eerste keer dat Brigitte Heitzer Evita speelt. In 2007 won ze de finale van het televisieprogramma Op Zoek naar Evita. Ze vertolkte de rol van Evita anderhalf jaar in Nederland en België. Deze vernieuwde productie laat veel meer zien hoe berekenend het Argentijnse icoon Evita in werkelijkheid was.

Heilige en hoer

De tomeloze ambitie van de jonge Eva Duarte brengt haar van tweederangs actrice tot first lady en machtigste vrouw van Argentinië. Geliefd bij haar volk, gehaat door de elite en omstreden tot op de dag van vandaag. Een vrouw die tot het uiterste ging en door het noodlot jong stierf. Een heilige en een hoer. Maar nog altijd een mythe…

Theateragenda

Op woensdag 31 oktober staat Bert Visscher in de Grote Zaal met ‘Hij wordt vanzelf moe’. In de Kleine Zaal is het toneelstuk ‘De Vrouw’ van Orkater / Lars Doberman te zien. Donderdag 1 november vertolkt zanger Charly Luske The Story of GEORGE MICHAEL. Diezelfde dag staat het bekroonde Broadwaystuk The Mountaintop in de Kleine Zaal.

Vrijdag 2 november is het tijd voor King Lear, door Toneelgroep Maastricht. De dansvoorstelling Opus Cactus van MOMIX staat zaterdag 3 november in de Grote Zaal.

In de Kleine Zaal viert I Compani haar 33ste verjaardag met fotofilmconcert I Compani à Paris & Felliniano. Van zaterdag 3 november t/m woensdag 7 november is ook het Seret Film Festival bij Cinema Amstelveen te zien. Zondag 4 november is er voor de kinderen De mooiste vis van de zee (3+) en Kruistocht in Spijkerbroek (7+).

Voor meer informatie en het bestellen van entreebewijzen:

www.schouwburgamstelveen.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.