Er komt weer een ‘Rondje Cultuur’ voor middelbare scholieren. Culturele organisaties zetten dan hun deuren open voor hen open. Er komt een culturele uitmarkt voor tweedejaars leerlingen uit het voortgezet onderwijs. Op dinsdag 6 november zullen ruim 1300 leerlingen van het Hermann Wesselink College, de Panta Rhei, Keizer Karel College en het Amstelveen College langs de Amstelveense culturele organisaties trekken.

Elke leerling bezoekt een voorstelling in de schouwburg of Platform-C. Daarnaast volgen alle leerlingen een culturele workshop. Zo kunnen de leerlingen DJ-en bij P60, een Escape room bouwen bij de Bibliotheek, manga tekenen bij SAKB, dansen bij de Muziek- en dansschool, schilderen op muziek en nog veel meer.

Workshops

Het Rondje cultuur is bedoeld om middelbare scholieren kennis te laten maken met hun culturele leefomgeving. In opdracht van gemeente Amstelveen verzorgt Cultuureducatie Amstelland workshops en kwalitatieve voorstellingen om de leerlingen zo te enthousiasmeren voor de culturele organisaties en de activiteiten die daar te volgen zijn.

Deelnemende organisaties zijn Platform-C (Muziek- en dansschool, Kunstuitleen, Volksuniversiteit), Schouwburg Amstelveen, Bibliotheek Amstelland, P60, Cobra Museum, SAKB en Museum Jan van der Togt.

Fotografie

Los daarvan start op 7 november bij de Volksuniversiteit Amstelland aan het Stadsplein, onderdeel van Platform C, een basiscursus fotografie voor de jeugd van 12 tot 17 jaar.

In deze cursus, geleid door docente Didy van der Veen, zullen zowel techniek als creativiteit aan bod komen en wordt uitleg afgewisseld met oefeningen (deels voor thuis). Cursisten maken gebruik van hun eigen camera (zie website voor de specificaties). De zes lessen worden gegeven op woensdagen van 16.00 tot 18.00 uur en de cursus kost  €  135.

Inschrijven is mogelijk via www.vu-amstelland.nl of bij de balie op de derde verdieping van Stadsplein 99.

Veiling

Zondag 4 november is er om 15.00 uur een veiling in Platform C | Kunstuitleen aan het Stadsplein. Onder de hamer van veilingmeester Jan de Bruin wordt een groot aantal kunstwerken geveild. Diverse technieken, originele werken, tassen, design, glas, sieraden en keramiek. Van 14.00 uur af is er een “kijkuurtje” onder het genot van een glas wijn. Wie nog iets nodig heeft voor in huis of gewoon nieuwsgierig is, kan er heen komen. De catalogus van de te veilen kunstwerken kan men binnenkort vinden op www.kunstuitleenamstelveen.nl

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.