De rookruimte in popcentrum P60 moet ook verdwijnen. Wethouder Herbert Raat heeft dat in de raadscommissie Burgers en Samenleving woensdag geantwoord op een vraag van VVD-raadslid Bas Zwart. Ook het GroenLinks-raadslid Ilike Polderman drong op een rookvrije P60 aan. Zij spraken er hun verbazing over uit dat,  terwijl Amstelveen ‘rookvrij’ wil worden en daartoe maatregelen nam bij sportverenigingen, scholen, raadhuis en kinderspeelplaatsen (om en maar een paar te noemen), het vooral op jeugd gerichte P60 nog een rookruimte kent.

Polderman (links) en Zwart.

Het is een zwaar gesubsidieerde instelling en het college vindt dat die ook aan de eisen van de gemeente moet gaan voldoen, zei Raat. Er is volgens hem intensief gepraat met P60 over de kwestie. “Wij vinden het onacceptabel dat daar een rookruimte is, waar zich het laatste restje van een rokende generatie terecht kan”, zei hij.

Beschikking

Overigens werkt P60 vooral met rokende vrijwilligers, die vrijwel (het zijn er bijna 40)  allemaal van buiten Amstelveen komen. In een nieuwe subsidiebeschikking wordt het rookvrije imago van de poptempel opgenomen. Wat CDA-commissielid Clint Nieuwendijk wel weer tot de vraag bracht of, als de rokers naar buiten gaan, het Stadsplein daar niet weer de dupe van wordt. Daarin heeft hij gelijk, zei Raat. Naar een oplossing daarvoor wordt gezocht.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.