In wijkcentrum Alleman aan Den Bloeyenden Wijngaerdt 1 geeft stichting Mokum Folk zondagmiddag 21 oktober (15.00 uur) een zogenoemd Klezmer concert. Daartoe treedt onder auspiciën stichting de Amsterdam Klezmer Band op. Er komen in totaal 6 voorstellingen, elke derde zondag van de maand. Entree € 10.

Onder de noemer Mokum Folk Podium wordt levende volksmuziek van eigen en vreemde bodem gespeeld. Het

Amsterdam Klezmer band. Foto: Fred van Diem.

seizoen wordt dus geopend door de Amsterdam Klezmer Band (foto: Fred van Dam). Die is in 1996 door de altsaxofonist Job Chajes opgericht. Klezmer is Joodse muziel, ontstaan in Oost-Europa. De band speelt daarom mede op muziek van de Balkan geïnspireerd nummers.
De band is onder andere op festivals als Oerol, het North Sea Jazz festival en Lowlands te zien en te horen geweest, treedt ook internationaal op en was tot dusver actief in 29 landen wereldwijd.

Zelf geschreven

Ook de afgelopen zomer waren ze ver over onze grenzen te vinden. Het grootste deel van het repertoire is door de bandleden zelf geschreven. Invloeden van zigeunermuziek en jazz maken dat hun muziek niet eenvoudig in een hokje is te plaatsen.

De bandleden zijn: Job Chajes – altsaxofoon en raps; Janfie Van Strien – klarinet en backing vocals; Gijs Levert – trompet; Joop van der Linden – trombone en percussie; Theo Van Tol – accordeon; Jasper de Beer – contrabas en backing vocals; Alec Kopyt – percussie en zang.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.