Mantelzorg krijgt in het beleid van B&W veel aandacht en het budget voor steun aan mantelzorgers is verdubbeld tot een miljoen euro, zei wethouder Van Ballegooijen woensdagavond tegen de raadscommissie Burgers & Samenleving (B&S). In het sociale domein, waarvoor hij verantwoordelijk is, kan niet alles tegelijk, zei hij. Mantelzorg, gekoppeld aan vooral dementerenden, is een van de eerste verbeteringen die de gemeente wil toepassen.

Dat houdt ook verband met het feit dat de overheid mensen

Marijn van Ballegooijen

nu eenmaal langer thuis en zelfstandig wil laten wonen. Daar past ook thuishulp bij en volgens Van Ballegooijen is het zaak in de aanbestedingen duidelijk vast te leggen dat degenen die zich ermee bezig houden naar behoren worden betaald. Hij was onder de indruk van degenen die zich met dat werk bezig houden en niet al teveel betaald krijgen.

Klachten

Uit de 1500 huishoudens die een beroep doen op de thuishulp, door de gemeente uitbesteed aan diverse organisaties, kwamen er maar 50 klachten, antwoordde hij Jacqueline Höcker van AVA. Maar hij zou graag degenen die bij die lokale partij hebben geklaagd ook betrekken in de klachten die bij de gemeente binnen komen.  Van de thuishulpen wordt ook een vroege signalering van problemen rond cliënten verwacht en ook dat moet wat hem betreft volgend jaar tot uiting komen in de  nieuwe aanbesteding, die dan aan de orde is.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.