Een Amstelveense cursist is als taalheld gekozen om de provincie Noord-Holland te vertegenwoordigen bij de verkiezing voor de TaalHeldenPrijs. In totaal werden er uit de genomineerden via een loting drie afgevaardigden gekozen. 

Behalve cursist Nazir Paya Husseini uit Amstelveen, zijn dat Begeleider Mieke Moen uit Purmerend en een samenwerkingsverband van gezondheidsprofessionals dat bestaat uit Edith Sikking, Aty Palsenbarg, Lucille Pijnenborg en Rene Batenburg uit het Gooi. De landelijke verkiezing vindt plaats in januari 2019 in het bijzijn van prinses Laurentien.

Met de provinciale TaalHeldenPrijs vraagt Stichting Lezen & Schrijven aandacht voor de 2,5 miljoen volwassenen in Nederland die moeite hebben met lezen, schrijven en/of rekenen. “TaalHelden zijn mensen die zich in het bijzonder inzetten voor een beter geletterd Nederland. Het zijn de mensen die eruit springen: echte doorzetters of mensen die er alles aan doen om iemand anders verder te helpen”, zegt Geke van Velzen, directeur van Stichting Lezen & Schrijven.

Klasgenoot 

In de categorie Taalcursist werd Nazir Paya Husseini uit Amstelveen genomineerd door een klasgenoot. Nazir is actief in de politiek en werkt er hard aan om zijn Nederlands verder te verbeteren en de puntjes op de i zetten.

In de categorie Taalbegeleider: Mieke Moen uit Purmerend, die mensen ondersteunt die extra taalondersteuning nodig hebben. Ze begeleidt cliënten die logopedische zorg ontvangen maar ook kinderen die de Nederlandse taal niet als moedertaal hebben.

In de categorie Bruggenbouwer / Samenwerkingsverband: Lucille Pijnenborg, Edith Sikking, Aty Palsenbarg en Rene Batenburg. Zij waren genomineerd vanwege hun actieve rol bij het opzetten en uitrollen van het samenwerkingsverband gericht op taal en gezondheid in Gooi en Vechtstreek.

22 genomineerden

In totaal werden in de provincie Noord-Holland 22 TaalHelden genomineerd. Alle genomineerde TaalHelden ontvingen een lintje en een roos en de drie vertegenwoordigers een officieel certificaat en bos bloemen, wegens hun inzet voor taal. “Uiteindelijk zijn immers alle genomineerden helden, vanwege de ontwikkeling die zij doormaken of die zij anderen helpen doormaken”,  zegt Geke van Velzen.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.