Het nieuwe bestuur van de stichting Voedselbank Amstelveen bestaat uit  mevrouw A. Visser, voorzitter, en Ronald van den Berg, penningmeester. Uit het oude resteert is alleen Marja Ernste.

Juridisch

Die riep een bestuursvergadering bijeen om voorzitter en coördinator Grea Twint op op afstand te krijgen, hoewel die volgens de statuten haar bestuursfunctie al niet meer kon hebben. Juridisch had Ernste voor haar actie het recht, omdat Twint al twee termijnen van vier jaar achter de rug had en volgens de statuten niet meer kon worden herkozen. Haar mede bestuurslid mevrouw H.H.Post (penningmeester) had er één termijn opzitten, maar bedankte voor een nieuwe termijn van vier jaar.

Voedselbank Nederland

Ernste maakte gebruik van het feit dat zij in feite nog enig rechtsgeldig bestuur was en volgens de statuten besluiten kon nemen. Zij riep de vergadering bijeen, die overigens Twint niet werd bijgewoond, en kwam met het voorstel voor de nieuwe bestuursleden. De vrijwilligers lijken zich neer te leggen bij de veranderingen in het bestuur, want zeggen  aan de Voedselbank mee te werken voor degenen die hulp daarvan nodig hebben. Namens de Voedselbank Nederland waren mediator H. Foeken en bestuurslid J. Schat (portefeuille Juridische Zaken) aanwezig.

Coup

Hoewel oud-bestuurslid Post achter het doel van de Voedselbank blijkt staan en ook heeft aangekondigd als vrijwilliger na haar ziekte dan weer te willen dienen, heeft zij wel moeite met de gang van zaken rond voorzitter Twint. Die was het gezicht van de Voedselbank en heeft zich nu daarvan terig getrokken, omdat zij vindt dat een coup in het bestuur is gepleegd. Ernste voert daartegen aan dat Twint zeker van grote waarde was voor de Voedselbank, maar die leidde als een soort eigen bedrijf en weinig of niets – ook in financieel opzicht – met de andere bestuursleden deelde, terwijl die wel hoofdelijk aansprakelijk bleven.

 

 

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.