Het seizoen van de Royal Opera & Ballet House London gaat weer beginnen. Maandag 22 oktober start Mayerling (Mac Millan | Ballet) met de 1ste vertoning.

Gevaarlijke verlangens, familiegeheimen en politieke intriges lopen als een rode draad door de gedurfde choreografie van Kenneth MacMillans ballet, geïnspireerd op werkelijke gebeurtenissen. Het  allemaal mee te beleven in een  bioscoopstoel van Cinema Amstelveen.

Mayerling is met zijn grote emoties, heftige beelden en de extreem veeleisende mannelijke hoofdrol een klassieker in het Royal Ballet-repertoire. Kenneth MacMillan creëerde een complex ballet over kroonprins Rudolf, de gekwelde erfgenaam van het Habsburgse Rijk. Vanaf het allereerste moment botst het uiterlijk vertoon van het Oostenrijks-Hongaarse hof met de vele seksueel getinte en politieke intriges die het verhaal opstuwen naar de gewelddadige climax van een dubbele zelfmoord. Indrukwekkende ensembles door de uitgebreide cast worden afgewisseld met karakteristieke solo’s en uitgesproken erotische pas de deux. Dit van waanzin en hartstocht overlopende ballet bewijst dat de werkelijkheid soms schokkender is dan de verbeelding. De voorstelling duurt ca. 3 uur en 15 minuten, inclusief 2 pauzes

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.