Zaterdag 20 oktober om 20.00 uur staat de Nederlandse Reisopera in Schouwburg Amstelveen met Tosca, in een concertante uitvoering. Tosca is Puccini’s hartverscheurende verhaal over een gevaarlijk spel van macht en liefde met dramatische muziek.

In het werk van Giacomo Puccini buitelen liefde, lust en politieke intriges over elkaar heen in het leven van de temperamentvolle zangeres Floria Tosca. Niemand komt ongeschonden uit de strijd in dit gevaarlijk spel van macht en liefde. Het beklemmende plot en Puccini’s hartverscheurende en dramatische muziek maken Tosca tot een van de meest geliefde opera’s.

Hartenkreet

De meest bekende aria is Floria’s hartenkreet Vissi d’arte, vissi d’amore (Ik leefde voor de kunst, ik leefde voor de liefde), vooral bekend geworden in de adembenemende uitvoering van de legendarische diva Maria Callas.

Tosca wordt in Schouwburg Amstelveen concertant uitgevoerd door de Nederlandse Reisopera. De voorstelling wordt in het Italiaans gezongen en is voorzien van Nederlandse boventitels. Kari Postma, die Tosca speelt, heeft de zangcompetitie Queen Sonja International Music Competition gewonnen.

Theateragenda
Woensdag 17 oktober is het tijd voor het bekende cabaret-duo Veldhuis & Kemper met de  reprise van Geloof ons nou maar. Donderdag 18 oktober valt er wederom veel te lachen bij de voorstelling Pesetas [reprise] van Van der Laan & Woe. Op vrijdag 19 oktober is het hartverwarmende verhaal Driving Miss Daisy te zien met o.a. Anne Wil Blankers en Edwin Jonker. Tevens kunt u op vrijdag het prachtige pianoconcert Pianofeest van Martin Oei en Lisa Bochkareva bijwonen. Zaterdag de 20ste staat Orkater in de Kleine Zaal met 237 redenen om door te gaan met voorafgaand een salon. Voor kids is er tijdens de herfstvakantie o.a. op zondag 21 oktober Kikker en de vallende ster (4+) en Falling Dreams (10+) geprogrammeerd. Maandag 22 oktober is op film semi-live het ballet Mayerling van het Royal Ballet House London te zien en woensdag staan er weer twee cabaretshows op het programma: Richard Groenendijk met de reprise Om alles! en het Amsterdams Kleinkunst Festival met de Finalistentournee. Tijdens de herfstvakantie organiseert Cinema Amstelveen ook weer het Kinderfilmfestival.

Voor meer informatie en het bestellen van entreebewijzen: www.schouwburgamstelveen.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.