Op zondag 18 oktober (15.00 uur)  wordt het concertseizoen op buitenplaats Wester-Amstel aan de Amsteldijk-Noord 55 geopend door het Ensemble Lumaka (op foto van Sarah Wijzenbeek), met een lichtvoetig programma voor fluit, cello en harp. Op het programma staat muziek uit de barok t/m het impressionisme, van onder andere Johann Christian Bach, Henriëtte Bosmans, Mikhail Glinka en Maurice Ravel.

Ensemble Lumaka bestaat uit musici van verschillende Nederlandse toporkesten en –ensembles en is al vele jaren actief onder artistieke leiding van de harpiste Miriam Overlach. Het ensemble – waar deze keer ook Charles Watt (cello) enb Jana Machalett (fluit) deel van uitmaken – treedt op in wisselende samenstelling van fluit, harp en strijkers en onderscheidt zich door zijn avontuurlijke programmering, vaak op bijzondere locaties waarbij een relatie wordt gelegd tussen muziek en

architectuur.

Artistiek leider en drijvende kracht van het ensemble is Miriam Overlach die grote belangstelling heeft voor de hedendaagse ontwikkelingen in de klassieke muziek en vele componisten in binnen- en buitenland heeft geïnspireerd om werken voor haar te schrijven

 

Het programma in Wester-Amstel brengt het publiek naar Rusland, Duitsland, Frankrijk en Nederland: De Nederlandse componiste Henriëtte Bosmans schreef de Nocturne voor cello en harp  voor de celliste Frieda Belinfante. Met Belinfante, die later de eerste vrouwelijke dirigent werd en bovendien verzets-strijder in WO2 was, woonde Bosmans in de jaren ’20 samen in Amsterdam. Glinka werd voor zijn Variaties voor harp solo geïnspireerd door een thema uit Mozart’s  Zauberflöte en van Ravel wordt uitgevoerd zijn bekende Sonatine voor piano maar dan in een bewerking van Carlos Salzedo voor fluit, cello en harp. Een programma dat van de nacht naar de dag gaat, vol muzikale pareltjes, van lichtvoetige eenvoud tot sprankelende virtuositeit.

Entree: € 12,00,  donateurs € 9,00, kinderen t/m 12 jaar gratis. Koffie en thee gratis voor aanvang. Voor informatie en reserveren: muziek@wester-amstel.nl  of telefonisch 020-496 4938.
Voor overige concerten en evenementen op Wester-Amstel zie www.wester-amstel.nl

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.