Eigenlijk vond hij de opvatting van vrienden dat hij een ‘normale’ homo was wel grappig, vertelde wethouder Marijn van Ballegooijen donderdag bij de opening van de foto-expositie in de Keizer Karel Galerie onder de A9 (bij de Keizer Karelweg). De opening verrichtte hij min of keer samen met wethouder Floor Gordon. Beiden hebben Discriminatie en Emancipatie in hun portefeuille.

Met zijn opmerking doelde Van Ballegooijen op het feit dat zijn seksuele geaardheid niet direct voor iedereen opvalt. Hij zit half naakt homoseksualiteit uitdragend op een boot in de Gay Pride bijvoorbeeld, maar voor degenen die zich nadrukkelijker en anders uiten respect. Zelf is hij sinds 12 augustus 2001 getrouwd met een ‘lieve man’ die hij al voor die tijd kende, zei hij. Het had hem tijdens zijn studie ontmoet. Van Ballegooijen vertelde dat zij samen uit de last waren gekomen.

Coming Out

De tentoonstelling van foto’s (op groot formaat) van Jan van Breda in de Galerie, geopend op de nationale Coming Out Day, laten mensen zien die op andere en nadrukkelijker wijze hun andere geaardheid dan de wethouder uiten. Maar voor iedereen binnen de lhbti-gemeenschap staat Amstelveen open, betoogde Van Ballegooijen. “Ook mensen met een andere beleving van seks en liefde, die soms een minderheid vormen”, zei hij. De wethouder vond het een sterk punt van de gemeente dat ook die hier aandacht krijgen. Volgens hem worden nog steeds lesbische vrouwen en homoseksuele mannen mishandeld, bijvoorbeeld als mannen zich wat vrouwelijk gedragen of homo’s hand in hand met hun vriend over straat lopen. De strijd voor de lhbti=gemeenschap is wat hem betreft onderdeel van een veel grotere tegen discriminatie op basis van seksuele geaardheid, raciale afkomst of geloof.

Foto boven: wethouders Gordon (2e van links) en Van Ballegooijen (midden) in gesprek met Jan van Breda (rechts).

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.