Lange tijd wilde men in gemeentelijke kring nauwelijks kritiek op kunstwerk Der Bogen van wijlen kunstenaar Armando horen, maar inmiddels is daarvoor verantwoordelijke wethouder van cultuur Maaike Veeningen naar Almere vertrokken. Zij kreeg dat beeld op het Stadsplein ook trouwens maar op haar bordje, want er was kennelijk in kleine bestuurlijke kring al toe besloten toen zij de functie in Amstelveen kreeg.

Kees Noomen (VVD)

Fractievoorzitter Kees Noomen va de VVD) in de gemeenteraad wil nu de boog op het Stadsplein wel ruilen voor de I amsterdam-letters op het Museumplein. Daartegen zijn bezwaren gerezen van GroenLinks, de grootste partij en die van de burgemeester in de hoofdstad. Als men daar toch die letters kwijt wil, dan maar naar Amstelveen in ruil voor het kennelijk niet door hem gewaardeerde kunstwerk, vindt Noomen. Hij deelt daarmee overigens de mening van veel Amstelveners die het artistieke gehalte niet kunnen zien van de dure boog op het plein (€ 325 duizend euro, maar volgens de gemeente een spotprijs).

Toerisme

Volgens GroenLinks in Amsterdam zijn de letters het symbool van het groeiende toerisme waarvan veel Amsterdammers overlast ondervinden. Dan maar naar Amstelveen, zegt Noomen, die vindt dat Amstelveen méér bij Amsterdam hoort dan Haarlemmermeer, waar men kennelijk die letters op Schiphol (Amsterdam Airport) wil hebben.

Overigens heeft Noomen in het verleden gepleit voor een sterke gemeente Amstelland – die een fusie met Uithoorn, Aalsmeer en Ouder-Amstel zou inhouden – als krachtige partij tegenover grote broer Amsterdam, die nu in de regio zo’n beetje de dienst uitmaakt.

 

 

 

1 COMMENT

  1. Ik kan me voorstellen dat bij de hr. Noomen de “ drol” tot enige bestuurlijke constipatie leidt, maar dat idee van die letters vind ik ook onzalig zonder daarin de Amstelveners te kennen. De omgeving waarin de “drol” staat, past er niet bij. Ik heb andere dingen van Armando gezien en die stonden meestal in een parkachtige omgeving, soms in combinatie met moderne architectuur. ( voormalig Wellagebouw?). Als men in het Stadshart dan toch een kunstwerk wil hebben, laat er dan een x aantal ontwerpen die voorgelegd worden aan een vakjury en de bewoners en daar kiest men er dan 1 van uit. Maar om nu de drol te ruilen tegen een afdankertje uit Amsterdam, net zoals die badkuip in de Poel, no way , José !

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.