Hoeveel werkende armen zijn er eigenlijk in Amstelveen en worden die wel opgespoord en geholpen door de gemeente? Dat is de kern van de schriftelijke vragen die raadslid Susanne Piet van de PvdA aan B&W stelt. Haar partijgenoot Marijn van Ballegooijen heeft in dat college Werk en Inkomen en Zorg en Welzijn in zijn portefeuille.

Susanne Piet

Piet komt op voor de mensen die wel een baan hebben, maar desondanks niet rond kunnen komen. Zij verwijst naar een rapport van het Sociaal Centraal Planbureau (SCP), waarin  op grond van onderzoek bleek dat het aantal werkende armen in Nederland groeit en nu 4,6% van alle werkenden uitmaakt uit maakt. Zij verdienen vaak minder dan het minimumloon en er zijn in hun branche doorgaans geen goede cao-afspraken. “Het SCP waarschuwt in het rapport dat gemeenten in hun armoedebeleid relatief weinig specifieke aandacht schenken aan werkende armen”, zegt Piet.

ZZP

Zij wil weten of ook in Amstelveen het aantal van die armen

Marijn van Ballegooijen

onder de werkende bevolking toeneemt, de gemeente via haar minimabeleid de betrokkenen wel bereikt en of dat wel effectief is. Volgens het SCP kunnen de gemeenten de betrokkenen niet goed vinden. In hoeverre zijn werkende armen voor de gemeente in beeld en hoe zorgt zij ervoor dat die de verschillende sociale  regelingen kennen, wil Piet weten. “Wat doet de gemeente specifiek om armoede onder zzp-ers tegen te gaan?” is een vraag die zij daaraan koppelt. Ook wil zijn van wethouder Van Ballegooijen dat die flexibilisering op de arbeidsmarkt voor Amstelveense werkenden tegengaat en daartoe maatregelen neemt.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.