Van alle kanten wordt nu hulp geboden aan de goeddeels door brand verwoeste Urbanuskerk in Bovenkerk. De opbrengst van Urbanus Rock, de jaarkijkse bandjesavond in het Noorddamcentrum was er bijvoorbeeld al voor. Maar ook de opbrengst van het op 24 november (20.00 uur) in de schouwburg te houden benefietconcert gaat erheen. De kerk was goed verzekerd, zeggen zegt de parochie, maar dat zegt niet over allerlei kosten die niet worden vergoed. “De komende periode gaan we onderzoeken hoe we kunnen werken aan mooi herstel van onze kerk”, staat er op de webside https://www.helponsuitdebrand.com.

Die is van een herstelfonds. Daarheen gaat ook twee derde van de opbrengst van een concert in de Johannes Kapel aan de Amsterdamseweg 311 op 21 oktober (16.00 uur). Daar zingt bariton George Geudeker chansons van Jacques Brel, begeleid door Maks Mulder (gitaar) en Johan ten Cate (piano).  De chansons worden afgewisseld met Chopin, Debussy en Satie gespeeld door Bart Klijnsmit op de Bosendorfer vleugel uit 1910 en in bruikleen gegeven door het NMF en speciaal voor de Johannes Kapel geheel gerestaureerd door Andriessen Piano’s-Vleugels te Haarlem.

Mozart

Een compositie van de 5-jarige Mozart wordt gespeeld op een klavechord, één van de oudste toetseninstrumenten met snaren. Aanvang concert is 16.00 uur. Vanaf 15.30 kunt u bij ons terecht. Prijs voor het concert € 15,00 p.p. Concert en aansluitend Diner €30,00. Aanmelden en informatie bij Ingeborg Merkx: info@spoonculinaircentrum.nl of via 06 472 385 16

Clubkas

Rabobank Amstel en Vecht, heeft direct hulp aangeboden door de organisatoren van de acties in te schrijven voor hun lopende Rabobank Clubkas Campagne. Toekenning van een financiële bijdrage geschiedt op grond van de uitkomst van een verkiezing die de bank voor haar leden organiseert. Alle leden van Rabobank Amstel en Vecht kunnen stemmen. Hoe meer stemmen een vereniging of stichting krijgt, hoe hoger de bijdrage die de zij ontvangt. De leden ontvangen per post of via e-mail een unieke code waarmee ze kunnen stemmen. Van dinsdag 2 oktober tot en met vrijdag 12 oktober 2018 brengen zij via een online stemmodule hun stem uit op de clubs die zij een warm hart toe dragen. Ieder lid ontvangt vijf te verdelen stemmen, waarvan maximaal twee stemmen op dezelfde club mogen worden uitgebracht.

Uitverkoop ReStyle

Op 22 september zette de winkel ReStyle aan de Noorddammerlaan grote bakken buiten met uitverkoopkleding. Spontaan had de eigenares er een actie voor de kerk aan gekoppeld: € 1 van ieder verkocht kledingstuk was daarvoor bedoeld. En er waren dames die méér voor de kerk doneerden, sommigen zelfs  die er niet bij konden zijn, maar spontaan geld doneerden. Kringloopwinkel Boemerang had kinderspeelgoed gedoneerd dat door enkele kinderen uit de buurt werd verkocht. Alles voor de kerk.

Ook van buiten Amstelveen komt er hulp. Zo voerden kinderen in Almere, David en Iris Block, een inzamelingsactie die ruim € 144 opbracht.

Tompoes

Amateurtoneelgroep TOBO (Toneelvereniging Bovenkerk) gaf onder regie van Annette Nijder uitvoeringen van het stuk: “Er valt een traan op de tompoes” van Annie M.G. Schmidt. Daarop aansluitend verkocht de groep Tompoezen voor de kerk. En bij boekhandel Venstra aan het Stadsplein is het boek ‘St. Urbanus Bovenkerk & Pierre Cuypers’ te koop, waarvan de opbrengst naar het herstelfonds gaat (prijs € 17,50).

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.