Voor  herstel en herplaatsen van het beeld Turftrapster, dat in het Oude Dorp omver werd gereden, krijgt de gemeente alle kosten vergoed. Het bedrijf waarvoor de chauffeur werkte die verantwoordelijk is voor de aanrijding, heeft zijn aansprakelijkheid erkend.

B&W zijn tevreden dat het zo opgelost kan worden. “Ik wil de betrokken bewoners bedanken die mij foto’s van het incident stuurden. Hierdoor hebben we de zaak snel kunnen oplossen”, zegt wethouder Herbert Raat (Cultuur). “Het is goed te zien dat Amstelveners de culturele waarde van het beeld waarderen en kennelijk weten wat de Turftrapster voor Amstelveen betekent.”

Hardsteen 

Voor het bronzen beeld is een hardstenen sokkel besteld in plaats van een gemetselde. Op die variant was enkele jaren geleden, bij de herplaatsing van de Turftrapster op het gerenoveerde Dorpsplein, kritiek. Volgens kunstkenners zou de nieuwe sokkel niet bij het beeld passen.

Daarom is nu gekozen voor een hardstenen sokkel, wat een langere levertijd (van 4 tot 6 weken) betekent. “In de tussentijd kijken we naar een passende locatie in het Oude Dorp waar het beeld beter tot zijn recht komt”, zegt de wethouder. “En waar het geen risico loopt nogmaals omver gereden te worden.”

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.