Op dinsdag 16 oktober, 20.00 uur, spreekt ethicus prof. Frits de Lange overHeilige onrust.  ‘Thuiskomen’ in een wereld van Einstein en Darwin’ in de Pelgrimskerk, Van Boshuizenstraat 560, Amsterdam-Buitenveldert. Er kwam vorig jaar een boek getiteld  ‘Heilige onrust’ van hem uit.

Hij gaat op zoek naar de kern van de joods-christelijke traditie en actualiseert deze door zich te identificeren met hedendaagse pelgrims versie 2.0. Frits de Lange is, volgens de PKN,  een boeiend denker en spreker. Geïnteresseerden zijn van harte welkom, de toegang is vrij. Meer informatie op www.pelgrimskerk.nu.

Traditie

Veel vrijzinnigen, kerkverlaters en seculiere zoekers leven in het besef van iets groters en sterkers dan zijzelf, maar kunnen dat moeilijk onder woorden brengen. Voor hen schreef Frits de Lange ‘Heilige onrust’. In dit boek gaat hij op zoek naar de kern van de joods-christelijke traditie en actualiseert deze door zich te identificeren met hedendaagse pelgrims. Voor hen is niet langer het hiernamaals of Santiago de Compostella de bestemming, maar de spirituele en fysieke ervaring van de reis zelf. De pelgrim versie 2.0 ervaart volgens De Lange het leven in zijn naakte essentie, door te erkennen ‘dat er iets is dat ervoor zorgt dat we de ene voet voor de andere blijven zetten.’

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.