Op vrijdag 9 november 20.00 uur geeft de Christelijke Oratoriumvereniging (COV) Amstelveen haar jaarlijkse concert in de Kruiskerk, Van der Veerelaan 30A. Op het programma staat de integrale uitvoering van het oratorium “Die Schöpfung van Joseph Haydn.

Medewerkenden zijn de sopraan Elma van den Dool, de tenor Matthew Smith en de bas Palle Jørgensen. De begeleiding wordt verzorgd door Philharmonia Amsterdam. Susanna Veerman bespeelt het klavecimbel. Het geheel staat onder leiding van dirigent Corné Mooibroek.

Genesis

Het oratorium “Die Schöpfung”, naar het scheppingsverhaal uit het Bijbelboek Genesis, is één van de meest bekende werken van Joseph Haydn en heeft zich altijd van grote belangstelling kunnen verzekeren. De COV Amstelveen had dit werk voor het laatst in 2011 op het repertoire staan en verheugt zich nu op de hernieuwde kennismaking.

Projectzanger

Kaarten kosten €20,00 (65+ €17,50), inclusief koffie of thee in de pauze, en kunnen worden gekocht bij de leden, ’s-avonds bij de kerk, of telefonisch worden gereserveerd via 020 – 6452705 en 020 – 6934516.

Wie als projectzanger wil meezingen bij de uitvoering van Die Schöpfung, kan zich (snel) daarvoor melden via www.covamstelveen.nl. Men kan overigens ook koorlid worden van COV. Nadere informatie op de site.

 

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.