Blijkbaar om zich bij de oude politiek aan te sluiten en openheid zoveel mogelijk te mijden, bedient ook de fractie van Burgerbelangen Amstelveen (bbA) van persberichten achteraf. Er is een bijeenkomst geweest in De Bolder en daar stelden volgens het bestuur de leden zich achter de fractie op.

Zoals bekend is bbA uit de coalitie gestoten, omdat fractievoorzitter Ruud Kootker kandidaat wethouder van de lokale partij was, toen diens voorganger in het college – Peter Bot – ziek werd. De leden hebben volgens het bestuur de ‘constructieve opstelling’ van de fractie in de gemeenteraad gewaardeerd.

‘Boeiende analyses’

De bijeenkomst was een initiatief van de fractie, die er blijkbaar ook geen externe verslaggevers bij wenst. Vooral de oude garde – zoals oprichtster Linda Roos en oud-wethouders John Levi en Peter Bot – kwam volgens het

Ruud Kootker

bestuur met ‘enige boeiende analyses los op de positie van bbA als oppositiepartij’. Wat die analyses waren, wordt er niet bij verteld. Hetzelfde geldt voor de ‘nieuwe ideeën” van leden voor de verkiezingscampagne 2021 en 2022. Kootker heeft volgens het persbericht tegen oudere leden gezegd: “Blijf ons jullie ideeën en voorstellen toesturen. We hebben jullie nodig”.

Hoewel bbA heeft meegeschreven aan het coalitie akkoord blijven er volgens de fractieleden nog voldoende thema’s over waarin de stem van bbA het verschil kan maken, zoals groen, leefbaarheid en sport en welzijn. Ook wat die afwijkende standpunten zijn wordt niet gemeld. Er komen meer van dergelijke besloten bijeenkomsten.

2 REACTIES

  1. Misschien enkele suggesties;
    Een FEBO of Mac Donald in de Gouden Hoek.
    Speciale hekkenschilders en sneeuwruimers door “steuntrekkers” als werkervaringsplek in ruil voor een uitkering.

  2. Verwonderd mij na column van Frits Suer (www.burgerbelangen-amstelveen.nl) totaal niet dat deze partij het nodig heeft om achter gesloten deuren bij elkaar te komen. Jammer voor het aanzicht van de gemeentelijke democratie en vooral jammer voor de Amstelveense kiezers!
    Was er niet onlangs een onderzoek ingesteld naar de cultuur binnen de plaatselijke politiek? En wat was ook alweer de “geruststellende” uitslag: in mijn woorden “het gaat goed in Amstelveen”.
    N.b. raadslid Ewa Petit van BBA steekt op de site van Johan Bos (www amstelveenblog.nl) nog de loftrompet over de goede verhoudingen binnen de raad, of zoals zij het zelf zegt “hard van binnen en zacht naar buiten”. Nou daar is na/door de uitlating van de heer Suer, intimi mogen ook Fritsie, arme Fritsie, zeggen, wel een buitengewoon slechte interpretatie van gegeven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.