Actief voor Amstelveen (AVA) heeft wel ingestemd met alle nieuwe verordeningen over de woningmarkt, die ten doel hebben de huisvesting in Amstelveen te verbeteren, maar met die regels worden nog geen woningen gebouwd, zegt de fractie. ‘Een het tekort aan starterswoningen wordt er niet door opgelost.”

Daarom roept AVA oppositie en coalitie op met concrete voorstellen te komen. De nieuwe verordeningen hebben volgens de lokale partij ‘slechts een papieren en geen concreet effect.’

Wil en weg

Tim Lechner (fractievoorzitter AVA)

Aan de andere fracties in de gemeenteraad wordt gevraagd of die zich ervan bewust zijn dat er meer nodig is dan nieuwe regeltjes om iets aan ons woningprobleem te doen. Daarachter schuilt de onvrede over het massaal niet instemmen met het amendement van AVA om de verkoopopbrengst van Eneco-aandelen te gebruiken om twee woningbouw projecten goedkoper te maken. Dat de gemeenteraad daar niet achter ging staan, is een gemiste kans, vindt de fractie. En die raad moet nu niet aankomen met boekhoudkundige formaliteiten, vindt AVA. “Waar een wil is, is een weg.  Goedkoper maken van bouwgrond betekent goedkopere woningen. We moeten nu ingrijpen.” AVA verwijst naar het verhaal van makelaar Edwin Brockhoff en huiver, Nieuwsbrief-September-2018 .

De partij doet een oproep aan alle fracties die mee willen werken aan het oplossen van het woningprobleem. ‘Denk na en out of the box, wees creatief en innovatief, durf nieuwe wegen te bewandelen, durf risico’s te nemen. Laten we eensgezind voor de Amstelveense woningzoekenden opkomen en samenwerken.’

 

1 REACTIE

  1. Besteed het Eneco-geld aan een tunnel voor de A9. Leg daar bovenop sport- en speelvelden en parken. Op de vrijkomende terreinen kunnen dan woningen worden gebouwd. Op die manier wordt het Eneco-geld op een duurzame en maatschappelijk verantwoorde manier besteed.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.