Voorzitter Tim Lechner van de lokale partij Actief voor Amstelveen (AVA) wekt bij secretaris Frits Suèr van het óók lokale Burgerbelangen (bbA) een gevoel van mededogen op. Als enige oppositiepartij trok AVA de steun in voor het amendement, waarin bbA het college vroeg een nog onbekende opbrengst van de verkoop van Eneco aandelen niet op voorhand al te bestemmen voor duurzaamheidsprojecten. ‘Immers de opbrengst is nog niet bekend en je weet nooit welke financiële stroppen er nog komen’, praat Suèr zijn fractievoorzitter Ruud Kootker na.

‘De bouw van een nieuw Herman Wesselink College wordt veel duurder, er komen extra kosten bij de verbreding van de A9, de oplossing van de ICT problemen gaat ook miljoenen meer kosten, de verbouwing van het Stadshart en wie weet wat er nog meer in de brand vliegt”, schijft Frits  Suèr in een column op de website van bbA. “Het had bij bbA  alom verbazing gewekt dat de anders zo zuinig met gemeentegeld omgaande VVD zich door de ambitieuze fractie en wethouder van D66 had laten meeslepen in de duurzaamheidsambities, door nu al te bepalen dat de opbrengst daarvoor zou worden bestemd.” Overigens is maar de helft van de verwachte € 30 miljoen voor de duurzaamheid, maar Kootker maakte bezwaar tegen het bestemmen van het geld in hel algemeen. Ook de andere bedragen waren al geoormerkt. En daar was, zegt bbA, geen enkele reden voor.

Ander besluit

“In de commissievergadering had Tim Lechner nog gezegd het helemaal met het bbA-amendement eens te zijn, wat betekende dat de hele oppositie tot en met Groen Links het geld nog even in de zak wilde houden.” Maar in de gemeenteraad nam AVA kennelijk een andere beslissing.

“Toen hem dan ook gevraagd werd naar zijn veranderde opvatting, zei hij heel beteuterd dat hij was teruggefloten door zijn fractie”, schrijft Suèr. “Wat fractie? Twee zetels. Tim is voorzitter, dus met een doorslaggevende stem. Maar hij is ongetwijfeld bezweken voor – ik zie het helemaal voor me – emotionele argumenten van fractiegenoot Jacqueline Höcker, die per se haar punt,  de zorgkosten, in een eigen amendement wilde brengen. Het gevolg was een afgang voor AVA. Hun voorstel kreeg geen enkele steun. Zelfs de voor zorg altijd gevoelige SP gaf nu niet thuis.”

Goedmoedig

Suèr: “En zo werd de brave, altijd goedmoedige Tim Lechner beschadigd. En dat gunt niemand Tim. Al helemaal de VVD niet, die hem 10 jaar geleden geen verkiesbare plaats meer gaf. Daarna probeerde Tim op eigen kracht een zetel te veroveren. Op eigen kosten liet hij flyers drukken, maar helaas. In  2017 deed Tim weer een poging. Eerst via de Ouderenpartij en daarna met de oprichting van een nieuwe partij: AVA. Hij kreeg medestanders w.o. de uit bbA overgestapte Jacqueline Höcker en sportblad uitgever Michel Becker. Tim wil het beste voor de maatschappij en besteedde honderden uren aan vrijwilligerswerk, zoals bij het lokale TV station RTVA. Helaas remde een kwetsbare gezondheid hem af. Ook nu is Tim nog niet honderd procent. Wij hebben allemaal in onze omgeving wel eens situaties waarin je iemand even moet sparen. Dat had Tim ook verdiend.”

Knokpartijtjes

Volgens de columnist blijft het beeld hangen van een partij, waarin de fractievoorzitter monddood wordt gemaakt en waarin de persoonlijke vetes belangrijker zijn dan het beste resultaat voor de Amstelvener. “AVA gaat voor persoonlijke knokpartijtjes. Ik ben benieuwd wanneer ik aan de beurt ben.”

 

4 REACTIES

  1. Bij mij blijft het beeld hangen van een gefrustreerde BBA die én geen deel uitmaakt van de coalitie én moeite heeft met het dulden van een andere lokale partij in de raad.

  2. Vroeg de kamervoorzitter onlangs om in de Tweede Kamer bepaalde fatsoensnormen in acht te nemen, nou daar heeft men in de BBA duidelijk niets van begrepen.
    Fritsie, Fritsie wat heb jij jezelf in mijn ogen, en ik hoop en verwacht ook in de ogen van de Amstelveense kiezers kleinzielig, arrogant en misselijkmakend misdragen. Als dit politiek bedrijven in Amstelveen is, dan ben ik des te blijer dat ik daar geen deel meer van uitmaak.

  3. “De anders zo zuinig met gemeentegeld omgaande VVD.” Een gotspe. De VVD spendeert juist kwistig aan wethouderlijke hobby’s en lobby’s.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.