De gemeente heeft waarschijnlijk de dader in beeld die het door wijlen Pieter de Monchy gemaakte bronzen beeld de Turftrapster op het Dorpsplein vorige week omver reed. Er zijn namelijk foto’s van de aanrijding gestuurd aan cultuurwethouder Herbert Raat. Daarop is de auto en het kenteken daarvan te zien.

Herstel van de schade aan het bekendste beeld van Amstelveen het kost naar schatting € 4200. Herbert Raat kan zich net voorstellen dat de verdachte automobilist  niets heeft gehoord. “Buurtbewoners hebben het in elk geval wel gehoord”, zegt Raat. Hij vindt het van weinig mentaliteit getuigen door te rijden na de aanrijding.  “We hebben inmiddels contact met het bedrijf waarvoor de chauffeur werkt. Dat krijgt van ons een rekening van 4200 euro. We hopen het zo te kunnen oplossen, anders zijn we genoodzaakt om aangifte te doen zoals bij iedere vernieling.”

Erfgoed

Het gemeentebestuur constateert dat de inwoners zo betrokken zijn bij het cultureel erfgoed. Raat: “De foto’s die ik heb ontvangen zijn heel belangrijk om deze zaak te kunnen oplossen. Ik wil diegenen dan ook hartelijk danken hiervoor en  Amstelveners op het hart drukken zich bij de gemeente te melden als zij iets zien gebeuren dat niet door de beugel kan. Daar ontvangen wij ook graag foto’s van. Op die manier kunnen we snel handelen.”

 

Het uit 1979 daterende beeld is beschadigd geraakt aan het gezicht en op de borst. De bedoeling is dat het zo spoedig mogelijk terugkomt in de stad.

 

 

 

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.