Winkelcentrum Westwijk bestaat 25 jaar en dat is in het weekend gevierd. Met een programma vol feestelijke activiteiten in het teken van ´circus´, opgezet door een evenementencommissie, die door bestuursvoorzitter Kees Kats, ook manager van de in het centrum gevestigde AH-supermarkt, vrijdagavond werd geprezen bij de opening van het spektakel.

Daar was ook live en ingeblikte (via een DJ) muziek. En natuurlijk de onvermijdelijke wethouder van Economische Zaken Floor Gordon. Die schetste het belang van het winkelcentrum voor de met 15.000 bewoners grootste wijk van Amstelveen. Een kwart eeuw geleden verrichte  óók een wethouder van Economische Zaken de opening; die heette toen Stevens, bracht Kats in herinnering.

Vaste klanten

Behalve felicitaties voor de feest vierende winkeliers namens B&W, deelde Gordon bloemen aan de bestuursleden uit. Ze zei verder dat twee van de vijf wethouders – Herbert Raat en Rob Ellermeijer -m in Westwijk wonen en tot de vaste klanten van het centrum behoren.

Het wijkwinkelcentrum is door een verbouwing inmiddels

Circusact.

met 3500 vierkante meter verkoopoppervlakte uitgebreid, zei Gordon. De renovatie is volgens haar succesvol verlopen en gaf een nieuwe boost eraan. Behalve een overdekt winkelcentrum is het Westwijkplein een plek voor ontmoeting. In dat verband noemde zij ook het wijkcentrum Westend en de bibliotheek. Het centrum is volgens haar het kloppend hart van de wijk, die ook rijk is aan verenigingen.

Van buitenaf

Vlnr: weth. Floor Gordon, woordvoerder Tim Schipper en de wethouders Ellermeijer en Raat (wonend in Westwijk).

Gordon haar een paar uur eerder een ondernemer gesproken, die voor zijn personeel de woningmarkt van Amstelveen verkende. Die kwam tot de conclusie dat Westwijk een wel heel gezellig en fin winkelcentrum heeft. “Zelfs mensen van buitenaf zien dat”, zei Gordon.

Daar sloot Kats zich bij aan. Hij prees de betrokkenheid van de gemeentelijke afdeling Economische Zaken bij het centrum met specialisatie van de winkeliers, hun kennis en kunde, tot de kernwaarden behoren, meldde Kats. Ook de horecastrip van het plein os volgens hem een plaats van ontmoeting en een voordeel lijkt dat dat de bij het centrum liggende bushalte dat ook voor het openbaar vervoer bereikbaar maakt. De visie van de winkeliers is dat het centrum een niet te onderschatten maatschappelijke waarde heeft.

Betrokkenheid

“In de 25 jaar die achter ons ligt, wisten bewoners van de wijk ons te vinden. Hun betrokkenheid is heel groot.”

Een meisje met een rok vol gevulde champagneglazen maakte het mogelijk op de voering van het zilveren jubileum het glas te heffen. En men kon bij de opening kijken naar een circusact, luisteren naar levende muziek, terwijl kinderen en volwassenen feestelijk de rest van de avond en zaterdag in de watten werden gelegd. Om de boodschap de ondersteunen dat het Westwijkplein de parel van Westwijk is….

 

 

1 REACTIE

  1. Ik ben benieuwd wanneer mevr. Gordon mooi weer komt spelen in de wijk Waardhuizen , want deze wijk is de laatste paar jaar achteruit gekacheld. Het ov gaat er langs, de bibliotheek is verdwenen en het wijkwinkelcentrum is op sterven na dood. We hebben wel een florerend buurthuis, de Meent. Blijkbaar laat de politieke bobo’s enkel goede berichten naar buiten brengen, maar niet de slechte.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.