In het kader van de serie Jazz in de Buurt, georganiseerd door stichting Tpodium, geeft de Jazz Action Band met zangeres Christine Wiltshire een concert op vrijdag 5 oktober in Villa Randwijck aan het Catharina van Clevepark 10. 

De New Yorkse Christine Wiltshire begon haar professionele zangcarrière in 1976 bij de groep Luther Vandross en raakte vervolgens betrokken bij het ‘Patrick Adams Collective’, wat haar als leadzangeres een aantal wereldhits opleverde met de Discogroep Musique, zoals Keep On Jumpin.

Christine was onder meer betrokken als ‘Session Singer’ bij toppers als ‘Take a Walk On The Wild Side’ van Lou Reed, Melba Moore, Keith Richards (Rolling Stones), John Phillips  (Mamas and Papas), John Lennon (The Beatles) & Yoko Ono, Jocelyn Brown, Zulema, Candi Staton, Loleatta Holloway, Eddie Kendricks (of The Temptations), Kid Creole and the Coconuts, Herbie Mann, Latoya Jackson and Cuba Gooding Sr. Sinds eind 2016 woont zij nu in Amsterdam.

https://www.youtube.com/watch?v=VhGoaKqSCMw

Haar band ‘Jazz Action’ bestaat uit: Wout Schut (bandleider en drums), Ferial Karamat Ali (bas), Emiel Wienholts (saxofoon), Francisco Morales (piano).

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.