Naar aanleiding van het Japan festival organiseert Platform C | Kunstuitleen Amstelveen de ‘Tsukiji’ Japan expositie in eigen huis aan het Stadsplein. Gedurende de expositie is werk te bezichtigen van fotograaf Paul van Riel. Op donderdag 18 oktober om 16.30 uur wordt de expositie geopend door Bas Eenhoorn, waarnemend burgemeester van gemeente Amstelveen. De tentoonstelling duurt vervolgens tot 10 november.

Paul van Riel. Foto: amstelveenweb.com

Tijdens zijn vele reportagereizen naar Japan, staat een bezoek aan de wijk Tsukiji  in Tokio, vaak in de agenda van Paul van Riel. Tsukiji, in het centrum van de metropool Tokio, leent haar naam aan de grootste vismarkt van de wereld, die al jarenlang als een must see wordt beschouwd. Daaraan komt, na 83 jaar, medio oktober een eind. De markt sluit dan grotendeels en verhuist naar een nieuw onderkomen in Toyosu, in de baai van Tokio op een paar kilometer afstand van Tsukiji.

Selectie

Paul van Riel toont op deze tentoonstelling een selectie van de beelden die hij recent op en rond de markt maakte – niet alleen van vis, maar ook, en vooral, van mensen, de afgeleefde behuizing van de markt en de ouderwets aanvoelende directe omgeving.

Een van de laatste onontwikkelde delen van het centrum van de stad met een ‘old world’ uitstraling gaat verdwijnen. Met een fijn ontwikkeld gevoel voor detail vertaalt Paul van Riel zijn indrukken van en liefde voor deze unieke habitat in een indrukwekkend beeldverhaal.

 

 

 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.