Wie de lijst van publicaties van Maaike Meijer – emeritus hoogleraar Genderstudies aan de Universiteit van Maastricht –  bestudeert, ziet onmiddellijk met welke onderwerpen ze het publiek graag wil laten kennismaken en hoe divers haar belangstelling is. Zij houdt zondag 14 oktober (15.00 uur)  een lezing over dichteres Fritzi ten Harmsen van Beek op buitenplaats Wester-Amstel aan de Amsteldijk-Noord 55.

Fritzi ten Harmsen. Foto M. Meijer.

Maaike Meijer is van huis uit Neerlandica en met name heeft zij zich verdiept in door vrouwen geschreven poëzie. Behalve deskundige op het gebied van de literatuur zet zij zich sinds de jaren zeventig in voor feminisme. Zij houdt zich bezig met de cultuur in het algemeen en de impact van de populaire cultuur en de rol van migratie daarin.

Vasalis

Maaike Meijer heeft eerder een biografie over Vasalis geschreven en recent over Fritzi ten Harmsen van Beek.  Al eerder verscheen van haar hand over dezelfde dichteres het schrijversprentenboek Stoeten Ritseldingen. Over Fritzi ten Harmsen van Beek en het werken aan haar biografie zal Maaike Meijer de bezoekers op zondagmiddag 14 oktober vertellen. Entree: gasten € 8,50, donateurs € 6. Koffie en thee gratis voor aanvang.

Reserveren:  literair@wester-amstel.nl

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.