“We geven zelfs garantie op duurzaamheid van de huwelijken die hier worden gesloten”, grapte eigenaar Jacob van Zijverden van de Arendshoeve in Haarlemmermeer, bij Aalsmeer. Het was de zoveelste locatie waar wethouder Floor Gordon van Economische zaken zich vertoonde. Deze keer om de opening van weer een ZAAI-spektakel, met workshops over ‘personal branding’ en natuurlijk netwerken,  te openen. ZAAI is geboren in Amstelveen om startende ondernemers de helpen, onder meer door contacten met al langer bestaande collega’s.

In plantenkas de Arendshoeve, een groene evenementen-doolhof boordevol planten en grenzend aan de grote kwekerij van Jacob van Zijverden, was Gordon nog nooit geweest, maar snoof zij de bijzondere sfeer op als de geur van al dat groen.

200 starters

Eigenlijk begon in die groene omgeving ZAAI Nederland, constateerde Gordon te midden van de velen die vooral uit Aalsmeer naar het evenement waren gekomen. Voor Amstelveen was het een lustrum editie. In vijf jaar hebben daar zo’n tweehonderd starters het programma doorlopen. Zij zijn gecoacht op de weg naar het ondernemerschap en deden inspiratie en kennis op, zei Gordon. “Je moet de economie blijven vernieuwen. En daarbij loop je tegen dingen aan die je nog niet hebt ervaren.” Het programma ZAAI is wat haar betreft een oplossing daarvoor. En zij deelde onder de grondleggers ervan bloemetjes uit.

Overigens staat de Arendshoeve op de grond van een al sinds 1852 bestaand bedrijf, dat Van Zijverden van zijn ouders overnam. Soms zijn ondernemers geen starters…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.