De Kinderboekenweek van 3 t/m 14 oktober is het weer Kinderboekenweek staat dit jaar in het teken van Vriendschap. Die is diep verankerd in de jeugdliteratuur. Met diverse activiteiten haakt Bibliotheek Amstelland daarop in, onder het motto ‘Kom erbij’.

Kinderboekenweekactiviteiten

Tosca Menten (beroemd van Dummie de Mummie) komt zaterdag 6 oktober van 11.15 – 12.15 uur vertellen over de personages in haar hoofd die in wezen het verhaal vertellen voor boeken, bij de bibliotheek aan het Stadsplein. In de muzikale voorstelling ‘Knotsknetter’ vol grappen en grollen laat ze hen opdraven. Een onvergetelijk Boekenfeest i.s.m. Boekhandel Libris Venstra. Leeftijd 7+

Pim & Pom

Pim & Pom komen met ‘Het Feestelijke Fiepboek’ in de bieb te Aalsmeer.

Een ochtend vol muziek en vrolijke liedjes. De twee beroemde poezen Pim & Pom hebben hun pootjes vol aan het geven van een knalfeest. Aan de hand van een groot 3D Pop-Up boek worden de kinderen meegenomen in de wereld van deze twee vrienden.  Zaterdag 13 oktober van 10.15-10.50 uur in Bibliotheek Aalsmeer. Leeftijd 3+

Kosten per voorstelling: €4 (leden) €8 (niet-leden). Kaartjes via www.debibliotheekamstelland.nl of in één van de Amstelland Bibliotheken.

Kinderboekenkrant

Er zijn duizenden leuke, spannende, grappige, mooie of ontroerende boeken geschreven. De Kinderboekenkrant® biedt voor 6-12-jarigen een helder overzicht van de leukste boeken die er te vinden zijn. Hij staat vol tips, weetjes en achtergronden over kinderboeken en schrijvers.

Kinderboekenweekgeschenk

Jozua Douglas schreef dit jaar het Kinderboekenweekgeschenk: De eilandenruzie. Een fantastisch nieuw avontuur met de kinderen van de knotsgekke president Pablo Fernando van Costa Banana. Milja Praagman maakte het prentenboek Kom erbij. Een heerlijk kijkverhaal voor de kleintjes. Tijdens de Kinderboekenweek krijgt men het geschenk cadeau van de boekhandel bij besteding van ten minste €10 aan Nederlandstalige kinderboeken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.