Op dinsdag 16 oktober (20.00 uur) houdt Saskia Goldschmidt, schrijfster van de roman ´Schokland’, een lezing bij Boekhandel Blankevoort aan de Rembrandtweg 649. Nieuwsgierigheid dreef haar  twee jaar geleden naar het Hogeland van Groningen. Daar maakte ze in een huisje alle seizoenen mee, liep door de klei, werkte mee op melkveehouderijen, sprak met gedupeerden van aardbevingen en schreef haar boek.

In de lezing maakt Saskia  haar gehoor middels foto’s en filmpjes deelgenoot van het landschap waarin haar roman ontstond. Ze vertelt over de ontmoetingen die ze had op het Hogeland, de inspiratie die ze daar vond en de dilemma’s die er spelen. Goldschmidt leest voor uit haar roman en ze hoopt de dramatiek van het leven op een Groningse trillende bodem invoelbaar te maken bij een groot publiek. Saskia bracht eerder een bezoek aan Blankevoort, wegens haar boek ‘De voddenkoningin’. Na afloop van haar lezing op 16 oktober wordt er nagepraat en gesigneerd. Inloop vanaf 19:30 uur. Entree: € 5,00.

Aanmelden kan via boekhandelblankevoort@planet.nl en 020 6455694.

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.